Curajul nu ajunge

joi, 17 februarie 2005, 00:00
2 MIN
 Curajul nu ajunge

Valencia: Palop – Caneira, Navarro, Marchena, Moretti – Aimar, Baraja (’87 – Albelda), Sissoko (’75 – Rufete), Fiore – Di Vaio, Mista (’83 – Corradi). Antrenor: Claudio Ranieri.
Steaua: Hamutovski – Ogararu, Baciu, Ghionea, P. Marin – Oprita, Radoi, Dica , Paraschiv, D. Munteanu – Ciocoiu (’56 – Cristea). Antrenor: Walter Zenga.
Arbitru: Domenico Messina (Italia).
1-0, min. 39: Di Vaio, a deviat in plasa, pe sub bratul lui Hamutovski, o minge trimisa din corner de catre Aimar.
2-0, min. 55: Aimar, lovitura libera executata impecabil
Cartonase galbene: Dorinel Munteanu, Paraschiv / Marchena, Mista
Walter Zenga si-a construit o aparare cu un centru betonat, sprijinit de doi inchizatori, aparare care n-a gresit decit de doua ori in prima repriza: odata cind Mista, scapat din ochi de Baciu, a reusit sa-i paseze lui Di Vaio, sutul italianului nimerind bara (’23) si a doua oara la golul marcat de acelasi virf – culmea – la un corner, faza de genul celor la care Valencia nu exceleaza. Sacrificind potentialul ofensiv al lui Ruben Baraja, mijlocul Valenciei a cistigat in creativitate si superioritate la posesia balonului, prin imprevizibilul Aimar care a pus in dificultate, prin pasele sale surprinzatoare, apararea stelista. In schimb, apararea Valenciei s-a aratat vulnerabila si ar fi putut fi depasita de o Stea bine pregatita fizic. Din pacate, la viteza redusa a atacurilor steliste (exceptia constituind-o Oprita, total neinspirat din pacate) s-a adaugat si o serie interminabila de neatentii, care au dus mingea in posesia valencienilor, exact ceea de ce s-a temut antrenorul Zenga. Echipa romana ar fi putut inscrie doar printr-un sut inspirat al lui Radoi si la o pasa neglijenta a lui Fiore (’28), cind Dica a ratat de putin interceptia in fata portarului Palop.
Inceputul reprizei secunde parea a aduce un reviriment stelist, jucatorii lui Zenga fiind mai mult prezenti in jumatatea adversa de teren. Pe neasteptate, insa, pica golul lui Aimar din lovitura libera, ceea ce il obliga pe Zenga sa-i faca pe plac lui Gigi Becali, introducind in teren jucatorul favorit al patronului, Andrei Cristea. Ex-bacauanul dinamizeaza jocul ofensiv al Stelei, dar in min. 65 rateaza o ocazie imensa, cind, la o minge trimisa in careu de Paraschiv, Cristea se trezeste cu mingea la picior, dar suteaza alaturi din pozitie ideala. Intr-adevar, dupa citeva minute de deruta ce urmeaza majorarii scorului, Steaua pune stapinire pe joc, dar Valencia isi arata fata italiana, vopsita de Ranieri. In ultimul minut de prelungire, scorul putea sa fie 3-0, daca Hamutovski n-ar fi intervenit senzational, in fata lui Corradi. Dar finalul a apartinut echipei noastre, care a jucat, de altfel, tot meciul curajos, numai ca, doar curajul nu ajunge! (Nic. G)

Comentarii