David versus Goliath la Timisoara

miercuri, 02 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 David versus Goliath la Timisoara

Astazi, pe patru stadioane din tara, au loc meciurile primei manse a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. Desi amenintate de intemperiile vremii, pina la urma cele patru inclestari isi vor avea finalitatea chiar in aceasta toamna, exact peste o saptamina urmind a se disputa partidele retur.
La Timisoara, se infrunta David cu Goliath, adica cea mai in forma echipa a campionatului, Dinamo Bucuresti, cu UM Timisoara , liderul seriei a IV-a a Diviziei C. Fara a fi prea incintata de decizia sortilor dirijati, conducerea timisoreana, in frunte cu guralivul antrenor Costica Radulescu, abordeaza aceasta intilnire de pe pozitia celui ce nu are ce pierde. In fond, chiar ce are de pierdut echipa anonimilor Vacsko si Ritter, dupa ce a eliminat Nationalul lui Alexanco? Dinamo este decisa sa lichideze conturile inca din partida de pe Bega, pentru a oferi un recital stil "Harlem Globe Trotters" pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Partida va fi arbitrata de o brigada condusa de clujeanul Sorin Vadana.
Un autentic derby are loc la Bacau, intre FCM din localitate si Otelul Galati. Bine festeliti de FC National in ultima etapa de campionat, elevii lui Halagian stiu ca au ascendent psihologic in fata galatenilor lui Simionas, prin victoriile obtinute in ultimele trei editii pe stadionul dunarean. Anul trecut, insa, si galatenii au ciupit punctele de la Bacau, dar autorul golului victoriei (Bosinceanu) nu mai este la Otelul… Arbitrul bucurestean Gheorghe Moise are mult de lucru in acest joc…
In Ghencea, Steaua intilneste marea revelatie a acestui tur de campionat, Petrolul Ploiesti. Anul trecut, "gazarii" au realizat marea surpriza, cistigind pe terenul Stelei, prin golul marcat de "Norman" Mihalache (in prezent, la Galati), iar in acest tur, scorul a fost de 2-2, tot in Ghencea, ploiestenii conducind la un moment dat cu 2-1. Partida de pe Steaua este considerata a fi cea mai interesanta confruntare din sferturi, arbitrul delegat a o conduce fiind sibianul Aron Huzu.
In sfirsit, Rapidul, care inca nu credem ca si-a revenit din socul provocat de "dezertarea" lui Mircea Lucescu, se consoleaza cu faptul ca va intilni o echipa care nu i-a pus niciodata probleme: Bistrita lui taticu’ Jean. Astfel incit, o victorie din primul tur, ar insemna o portie buna de oxigen pentru visiniii antrenati provizoriu de Laurian Rada, Mircea Rednic si Nelu Sabau, in partida ce va fi arbitrata de timisoreanul Sorin Altmayer.
Toate partidele vor incepe la ora 13,00, returul urmind a avea loc saptamina viitoare. (GIN)

Comentarii