De trei ori, locul I pentru Romania

luni, 09 august 1999, 23:00
2 MIN
 De trei ori, locul I pentru Romania

Penultimul miting atletic dinaintea CM de la Sevilla a avut loc duminica seara la Köln. Va mai urma, miine seara marele concurs "Weltklasse" de la Zürich, dupa care atletii de elita vor avea o perioada de ultime retusari inaintea marii competitii spaniole.
La Köln atletele din Romania au avut o comportare remarcabila, obtinind trei victorii: Violeta Beclea (1500 m), Monica Dinescu (inaltime) si Cristina Nicolau (triplusalt). Violeta a fost din nou cea mai buna in proba ei preferata. Cu timpul de 4:03,84, ea le-a invins pe germana Kristina De Fonseca si americana Stephanie Best si a revenit pe primul loc in clasamentul probei in cadrul "Grand Prix", dupa ce, cu o seara in urma, pierduse aceasta pozitie in favoarea polonezei Lidia Chojecka. Monica Dinescu era deja lidera GP la saritura in inaltime, dar cistigind la Köln cu 1,96 m (acelasi rezultat ca si rusoaica Elena Elesina) a trecut pe primul loc in clasamentul general.
Ea are 69 de puncte, fiind urmata de semifondista mozambicana Maria Mutola (65 p) si sprintera americana Marion Jones (64 p). Cea de-a treia victorie romaneasca la Köln (miting care, de asemenea, poarta numele de "Weltklasse", ca si cel de la Zürich) a apartinut Cristinei Nicolau, care reediteaza succesul obtinut in seara precedenta, la Londra. Rezultatul Cristinei nu este unul dintre cele mai grozave (14,31 m), dar ea a depasit citeva vedete ale probei, chiar daca unele dintre ele sint cam trecute: Elena Lebedenko si Maria Sokova (Rusia), Sarka Kasparkova (Cehia – campioana mondiala), Inessa Kravet (Ucraina, campioana olimpica si recordmana mondiala, locul VII) si… Rodica Mateescu, clasata a noua, cu 13,47 m. Vintul contrar a afectat performantele acestei probe.
In acelasi concurs, Adriana Solcanu (1,85 la inaltime) si Elena Hila (17,22 m la greutate) s-au clasat pe locurile IX.
In concursul de verificare ale atletilor romani, desfasurat la Poiana Brasov, Gheorghe Guset (20,84 m la greutate) si Nicoleta Grasu ( 68,80 m la disc si-au imbunatatit cele mai bune performante din acest an, rezultatul lui Guset constituind si un nou record national. (Nic. G)

Comentarii