Din aprilie, Dinamo va avea nocturna

joi, 14 februarie 2002, 00:00
2 MIN
 Din aprilie, Dinamo va avea nocturna

Instalatia de nocturna a stadionului "Dinamo" va costa 38,5 miliarde de lei, dupa cum au anuntat oficialii clubului bucurestean. Reprezentantii FC Dinamo au semnat un contract cu firma "Philips Romania", care va furniza corpurile de iluminat ale instalatiei de nocturna a stadionului din soseaua Stefan cel Mare. Antreprenorul obiectivului va fi firma "Aedificia Carpati" Bucuresti, iar societatea "Power&Lighting Tehnorob" va realiza instalarea reflectoarelor, a cablajelor, a posturilor de transformare. Intensitatea luminoasa va fi de 1.400 de lucsi pentru terenul de fotbal si 1.000 de lucsi pentru pista de atletism.
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca se intentioneaza reabilitarea in totalitate a Parcului Sportiv Dinamo. "In afara instalatiei de nocturna, se va realiza o pista de atletism sintetica, se va achizitiona o tabela electronica de 60 de metri patrati pe care se vor putea reda faze de joc sau concursurile atletice, se va suprainalta tribuna a doua a stadionului, se va acoperi tribuna intii, se vor reamenaja terenurile <<Piti Varga>> si <<Victoria>> si se va renova velodromul, astfel ca acesta sa poata fi folosit si la alte manifestari decit cele sportive", a spus Badea.
Instalatia de nocturna are ca termen de finalizare luna aprilie 2002. Pista de atletism, care va avea noua culoare, va costa 15 miliarde de lei si va fi gata in anul 2003, tot atunci fiind prevazut sa fie achizitionata si tabela de marcaj in valoare de 12 miliarde de lei. Terenul "Piti Varga", ce are la ora actuala suprafata de zgura, va fi gazonat si dotat cu instalatie de nocturna, termenul de finalizare fiind toamna acestui an. Stadionul "Victoria", care va purta numele fostului atacant al echipei Dinamo, Florea Dumitrache, va fi dotat, de asemenea, cu nocturna si va avea 6.000-7.000 de scaune din plastic. Acoperirea tribunei intii a stadionului Dinamo si suprainaltarea tribunei a doua sint prevazute sa fie finalizate in anul 2003. Toate aceste amenajari vor costa in total 97 miliarde de lei.
La ceremonia semnarii contractului au fost prezenti managerul general al societatii Philips Romania, Paul Hansen, presedintele Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, Petre Badea, din partea societatii Aedificia Carpati, Nicolae Berechet, membru in CA al FC Dinamo, ambasadorul Olandei, Pieter Van Wolthers, si presedintele Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas.
Firmele care vor realiza nocturna de pe arena "Dinamo" au mai construit instalatiile similare de pe stadioanele "Lia Manoliu" din Bucuresti, "Gheorghe Hagi" din Constanta si "Dumitru Sechelariu" din Bacau.

Comentarii