Dinamo, in urmarirea lui Demollari

vineri, 22 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Dinamo, in urmarirea lui Demollari

Dupa ce a trecut la pas de campioana giulestina, Dinamo are din nou de infruntat un adversar dificil. Miine, pe stadionul Ghencea, de la ora 17,00,va avea loc eternul derby Steaua – Dinamo, transmis in direct de Antena 1. Acest joc consituie capul de afis si incheierea "en fanfare" a etapei a XIII-a a Diviziei A la fotbal. Stelistii vin aurelolati de victoria obtinuta in fata "ciocanarilor" londonezi, dar acest lucru se poate intoarce impotriva lor, din cauza oboselii subsecvente unui meci disputat in conditii imposibile. Ca un exemplu similar, ne amintim de anul 1983, cind, la trei zile dupa ce au surclasat in CCE pe Hamburg (detinatoarea trofeului) cu 3-0, dinamovistii bucuresteni au pierdut in fata militarilor exact cu acelasi scor. In afara avantajului terenului (care conteaza mai putin in marile derbiuri bucurestene), stelistii mai vin cu atuul traditiei, "ciinii rosii" nemaicistigind in fata Stelei de exact opt ani, cind albanezul Demollari a adus victoria cu scorul de 1-0. Dincolo de teren, traditie si alte argumente colaterale, ramine insa faptul ca Dinamo este, volens-nolens, liderul autoritar al campionatului, ca in 12 etape n-a pierdut decit un singur punct si ca, macar pe plan intern, manifesta o superioritate de necontestat in fata Stelei. Ce va fi miine in Ghencea, este imposibil de pronosticat. S-ar putea ca totul sa fie decis de o improvizatie de moment, fie printr-o actiune personala a lui Sabin Ilie sau Ciocoiu, fie printr-o lovitura libera executata de acest Mihajlovic autohton, numit Adrian Mutu.
In aceasta seara, de la ora 20,00, Antena 1 ne mai prezinta un derby bucurestean de mare interes, FC National – Rapid. O intilnire in care ambele echipe au nevoie de puncte ca de aer: Rapidul si-ar vedea sperantele la titlu spulberate daca pierde, in caz contrar, echipa bancarilor s-ar vedea la un incredibil -7 la adevar. Mai devreme, la ora 14,00, inca un derby local, de asemenea televizat de cei care sint "mereu aproape": Universitatea – Extensiv, intilnirea intre cele doua teamuri din Banie, care s-ar ajuta mereu intre ele, daca le-ar permite situatia in clasament. Sintem convinsi ca antrenorul Extensivului, Sorin Cirtu, ar da totul pentru victorie, chiar daca aceasta ar aduce scufundarea echipei la care a jucat o viata de fotbalist.
In afara de cele trei intilniri pomenite, miine, astazi, de la ora 15,00 vor mai avea loc partidele:
FC Onesti – FC Brasov; Farul Constanta – Rocar Bucuresti; Ceahlaul Piatra Neamt – FC Arges;
FCM Bacau – Otelul Galati; Astra Ploiesti – Gloria Bistrita.
In prima partida a etapei, desfasurata ieri: CSM Resita – Petrolul 2-2 (1-0). Au marcat: Sasu (’25), Nica (’72) / Craciun (’57), Costescu (’90). (Nic. G)

Comentarii