Disputa cu final previzibil

luni, 23 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Disputa cu final previzibil

Poli Mecon: Ciocoiu 10 (8 din 7 m), Bocan 5, Chirila 4, Adam 3, Pascutoi 3, Massari 3, Halauca 3, Budeanu 1, Timofte 1, Pralea, Agrigoroaie, Iancu.
ASA Rotec: Baboi 8, Mocanu 6 (4), Manea 5, Basso 4, Dragomir 3, Tatu 1, Odica, Anca.
Au arbitrat: D. Alexe si O. Boyte (ambii din P. Neamt).
Cel putin din punct de vedere al pozitiilor din clasament, intilnirea de simbata intre echipele Politehnica Mecon si ASA Rotec Buzau nu putea sa aiba alt deznodamint. Insa, ca de fiecare data pe propriul teren, studentii au alternat jocul uneori spectaculos cu inexplicabilele caderi si greseli care au pus mult timp sub incertitudine victoria. Poate ca emotiile in fata propriilor suporteri, poate ca inexplicabila lipsa de concentrare in momente favorabile, au facut ca partida sa nu fie transata mai clar (nu ca rezultat, ci ca maniera de joc). Insa, acest meci a avut si partea lui neagra, daca ne referim la delegarea celor doi arbitri nemteni, care au enervat pe toata lumea. Deciziile clare date impotriva gazdelor, compensate tardiv intr-un final previzibil, au facut sarea si piperul intilnirii de simbata.
Oaspetii reusesc primii sa inscrie si grupati in jurul veteranului Daniel Mocanu se apara cu indirjire. Echilibrul se mentine o buna perioada de timp, iesenii reusind pentru o clipa desprinderea. Ambele echipe se apara avansat, cu "paznici" la interi, si pauza gaseste echipele la egalitate. In partea a doua a jocului, militarii incep bine si in numai patru minute conduc cu 20-17. Va intra in joc Pascutoi, Pralea va apara in citeva situatii exceptional "bombele" lui Mocanu, si elevii antrenorilor C. Schender si T. Daian preiau initiativa. Si daca lucrurile incepusera sa mearga bine, a fost nevoie de ratarile exasperante ale lui Halauca (doua interceptii urmate de ratari singur cu portarul advers), pentru a mai intretine atmosfera. Rezultatul n-a putut fi intors de o echipa avida de puncte, chiar daca cei doi cavaleri in negru au incercat marea cu degetul. Imediat dupa joc, iritat la maxim, antrenorul Costel Schender a declarat: "A fost o lupta indirjita, necontrolata. Ne-am aparat bine, am facut si citeva faze spectaculoase, dar am gresit mult, lucru ce a permis arbitrilor sa-i mentina aproape pe adversari. Felicit pentru evolutia de astazi pe Pralea si Budeanu, dar si pe… Halauca, pentru ratarile din final." (Lucian M.)

Comentarii