Doi jucatori noi

marți, 26 iunie 2012, 22:52
2 MIN
 Doi jucatori noi

Lotul CSMS Iasi, care se afla in cantonament in Austria, se va imbogati cu doi jucatori. Sefii clubului au anuntat  aseara ca au ajuns la un acord cu Petar Jovanovic (30 de ani), fotbalistul de banda dreapta care s-a afirmat la FC Vaslui si a mai evoluat la Politehnica, in 2009, fiind liber de contract. Totodata, Minerul Motru i-a permis atacantului Adrian Gheorghe Raduca sa dea probe la CSMS.

Primul amical al verii pentru echipa ieseana va avea loc astazi, adversarul fiind Rotor Volgograd, formatie nou promovata in esalonul doi al Rusiei. Initial, se anuntase ca CSMS va juca azi cu SC Ritzing, din esalonul trei austriac, insa adversarul a fost schimbat ieri.

Intrebari actuale si dupa 17 ani

  

Luni seara, la 17 ani de la memorabilul baraj de promovare in prima liga fotbalistica disputat intre Politehnica si Electroputere Craiova, la Brasov, antrenorul de atunci al iesenilor, Leonida Antohi, a depanat cateva amintiri in studioul Digi 24 Iasi, la emisiunea Divizia Locala. Vizibil emotionat, "Profesorul" a etalat tricoul pe care-l purta in 1995, a povestit cum capii clubului au incercat sa-l determine sa-l schimbe pe Kereszy, cel care a dat tonul revenirii, marcand la patru minute dupa ce oltenii urcasera scorul la 2-0 sau cum l-a cumintit pe Apachitei, care calcase pe bec in cantonamentul dinaintea jocului. Si dupa aproape doua decenii, Antohi regreta faptul ca "una dintre cele mai frumoase echipe din istoria Iasului" s-a rupt repede, motivele principale fiind lipsa sustinerii financiare si a intaririi echipei inaintea inceperii ligii intii: "Am pornit excelent, dar, in conditiile in care ne aflam, nu am putut rezista. Daca in acea vara se aduceau patru jucatori de valoare, care sa intareasca o echipa extrem de tanara, altul ar fi fost cursul fotbalului iesean".

Sarim in actualitate. Fata de sezonul trecut, cand a avut un lot extrem de tanar, CSMS a pierdut sapte jucatori si a adus doi fotbalisti de rang doi de la o echipa medie din prima liga, unul de la o echipa retrogradata si trateaza cu alti cativa din esaloanele inferioare. Pentru a nu mai lungi paralela 1995-2012, o intrebare: Nu ar fi nevoie si acum de patru jucatori de valoare reala?

Comentarii