Fair-play de final

vineri, 19 mai 2006, 21:14
3 MIN
 Fair-play de final

In ciuda dificultatilor cu care s-a confruntat de-a lungul intregului sezon, incepind cu problemele de lot si terminind cu cele financiare, echipa ieseana de handbal n-a lasat o impresie rea si putea obtine cu siguranta mai mult. Si asta daca ar fi avut experienta necesara sa profite de multe momente favorabile dar si sa fie lasata sa joace. Condamnata la retrogradare de citeva etape bune, Politehnica a ales sa joace pe teren pina la capat si a incheiat cu palida consolare a unui succes obtinut in fata unei vechi colege de suferinta. Descatusati, iesenii n-au intimpinat probleme prea mari din partea brasovenilor de la Dinamo, pe care i-au manevrat cu usurinta, stirnind poate regrete si mai mari fata de deznodamintul acestui sezon. Insa ceea ce trebuie apreciat este fair-play-ul gazdelor, care n-au lasat loc de speculatii desi oaspetii puteau spera cu o victorie la un loc de baraj, in cazul in care s-ar mai schimba ceva, in ceasul al 15-lea, legat de sistemul competitional. Si toate astea cu atit mai mult cu cit brasovenii au aruncat „pisica” la final, invocind o „oferta sensibilizatoare” venita de la Caracal. Pastrind linia de fair-play a ultimei etape, mostra adevarata a fost oferita insa de Uztel Ploiesti, echipa care n-a cedat acasa in fata oradenilor de la CSM. Cu doua puncte cucerite intr-un final incendiar cu Politehnica, cu o remiza scoasa din restanta cu Steaua Bucuresti (care nu i-a avut in teren pe Mazilu si Sania), oradenii mai aveau nevoie de o remiza pentru a depasi Poli-Izometal Timisoara si a continua inca un sezon periplul prin Liga Nationala.
Asa ca, in conditiile unor rezultate la fel de normale in celelalte partide, ierarhiile finale nu s-au modificat foarte mult. HCM Constanta a redevenit campioana si va juca in Liga Campionilor, Dinamo Bucuresti va juca in Cupa Cupelor indiferent de rezultatul finalei din Cupa Romaniei (programata, luni, de la ora 19.00, in direct pe TV Sport), Steaua Bucuresti a urcat pe trei si evolua in Cupa EHF in vreme ce Pandurii Tg. Jiu si Universitatea Resita ies in Europa prin Challenge Cup. De cealalta parte CSM Oradea, Romvag Caracal, Dinamo Brasov si Politehnica Iasi spun adio primului esalon in vreme ce Bucovina Suceava si CSM Bistrita au promovat, sucevenii revenind fara probleme in liga dupa doar un an de exil. (L.M.)
Ieseni ofertati la fata locului
La partida de joi a asistat si unul dintre conducatorii nou-promovatei CSM Bistrita, care a facut oferte pentru trei dintre cei mai buni jucatori ai partidei, Claudiu Dediu, Marius Bondar si Florin Spiridon. De aproape trei ori mai consistent fata de ce are in prezent la Politehnica este contractul oferit lui Dediu insa discutiile nu-l mai vizeaza numai pe al treilea golgeter din campionat (cu 210 reusite), el fiind sub contract cu Politehnica pentru inca un an. La fel de atractiva este si oferta pentru Bondar, care era pina de curind tentat sa plece acasa, la Bacau, dar acum mai are de studiat alte sapte solicitari. Internationalul de tineret ne-a declarat ca va pleca oricum de la Iasi, fie uzind de memoriul depus de curind, de dezlegarea pe care o are la mina (si care ar intra in vigoare pe 31 iunie) sau de grila pe care s-a aratat dispusa sa o plateasca citeva echipe. In fine, Spiridon si-a mai trecut o optiune in cont desi pare atras mai degraba de raminerea la Iasi. „Am ceva oferte dar astept intii reactia Politehnicii.”, spune portarul care are in palmares titluri de campion si Cupa Romaniei cu Fibrex Savinesti si care se afla la final de contract cu gruparea ieseana. La 33 de ani, Spiridon pare mai degraba dispus sa ramina aproape de familie, cu conditia negocierii unui contract asemanator cu cel de pina acum. (L.M.)

Comentarii