Festival Dragulescu

duminică, 18 aprilie 2004, 23:00
2 MIN
 Festival Dragulescu

Titlul de mai sus nu ne apartine, el a aparut pe site-ul Federatiei Internationale de Gimnastica, in legatura cu dominatia cvasi-totala a gimnastilor romani a CE de la Ljublijana si, mai ales, a starului Marian Dragulescu. Daca, la finele anului trecut, erau serioase indoieli privind medalliile romanesti la Jocurile Olimpice, gimnastica masculina romaneasca readuce sperantele.
Mai intii, vineri, echipa Romaniei, formata din Marian Dragulescu, Marius Urzica, Dan Potra, Ioan Suciu si Razvan Selariu au cistigat titlul european, devansind cu 1,352 puncte reprezentativa Belarus, pe locul III clasindu-se echipa Frantei. Punctele forte ale reprezentativei romane au fost calul cu minere si solul, avantajul luat dupa aceste prime doua aparate fiind suficient pentru a acoperi micile deficiente de la paralele, inele si bara. Astfel, echipa Romaniei a reeditat succesul de acum doi ani, de la Patras, cind a devenit, pentru prima oara campioana europeana. A doua zi, Marian Dragulescu a cucerit fara prea mari emotii titlul european absolut, al doilea din istoria gimnasticii masculine romanesti, dupa succesul din 2002, al lui Dan Potra. Marian a inceput cu o evolutie impecabila la sol, notata cu 9,737, mai putin spectaculos la cal cu minere si inele, dar a avut o evolutie senzationala la sarituri, care a facut diferenta fata de principalul sau adversar, Rafael Martinez. Spaniolul s-a revansat, insa, la paralele, avind o nota cu jumatate de punct mai buna decit a lui Dragulescu. Inaintea ultimei evolutii, la bara fixa, Marian avea nevoie de o nota de 9,138 pentru a deveni campion. A obtinut 9,225 si a cistigat, la o diferenta de 78 de miimi fata de Martinez si 242 fata de al treilea clasat, Denis Savenkov (Belarus).
Ieri, finalele de aparate au inceput cu un al treilea titlu cistigat de Marian Dragulescu. Notat cu 9,755, „marocanul” i-a devansat pe bulgarul Iordan Iovcev si pe Rafael Martinez, in proba de sol, in care Ioan Suciu s-a clasat pe locul VI. Eterna speranta a probei de cal cu minere, veteranul Marius Urzica, a evoluat ultimul, dar destul de imprecis, clasindu-se al optulea. Dar titlul de cel mai bun „jochei” de cai cu minere a venit tot in Romania, datorita evolutiei excelente a lui Ioan Suciu, care a obtinut 9,725, devansindu-i pe italianul Alberto Busnari si pe ungurul Krisztian Berki.
Dar, festivalul „marocanului” nu s-a incheiat: cu o saritura notata cu 9,875 si cu una mai slaba, dar care a condus spre o medie de 9,.756, Marian Dragulescu a devenit campion european si la sarituri, inaintea lui Ivan Sapronenko (Letonia) si Leszek Blanik (Polonia), Ioan Suciu clasindu-se al saselea. In proba de paralele, cistigata de ucraineanul Roman Zozulia, Marius Urzica s-a situat pe locul cinci.
Proba de inele a fost cistigata, la egalitate, de grecul Demosthenes Tampakos si rusul Aleksandr Saposnik, iar la bara fixa s-a impus un alt grec, Vlasios Maras (Nic. G)

Comentarii