Foaie verde derby

marți, 31 octombrie 2000, 00:00
3 MIN
 Foaie verde derby

Ne obisnuiseram cu partide extrem de spectaculoase atunci cind se intilnesc echipe bucurestene intre ele. National – Dinamo 1-3, Rocar – National 2-2, Rapid – Rocar 2-3, Steaua – Dinamo 4-1, Rocar – Steaua 4-5, National – Rapid 2-2, sint citeva dintre meciurile interbucurestene in care au abundat fazele spectaculoase si golurile. Exceptia a constituit-o pina acum, Dinamo – Rapid, din etapa a II-a, un meci fara goluri, dar extrem de tensionat, cu doua eliminari in caseta tehnica. Ei bine, mult asteptatul derby dintre Steaua si Rapid, nu a avut nici macar nerv. A fost un 0-0 laliiu, in care echipele s-au temut una de alta. O prima repriza cu o oarece dominare stelista, in care Trica si Ciocoiu au ratat din apropiere, iar rapidistii au replicat doar prin suturile anemice ale lui Frasineanu, a fost urmata de partea a doua, cu un Rapid usor trezit la realitate si cu o "Stea" care a pilpiit rarisim, ajungind spre finala sa munceasca pentru conservarea jalnicei remize.
Dupa meci, secundul Stelei, Fane Iovan, a explicat saracia meciului printr-un angajament fizic doar de el vazut. "Consider ca arbitrul a lasat liber in unele momente jocul prea aspru al adversarilor nostri. Un rezultat de egalitate cu Rapidul nu este o mare catastrofa. Am pierdut in clasamentul adevarului, dar fotbalul se joaca pe puncte, dovada fiind faptul ca am revenit pe primul loc", a mai
Proaspat unsul antrenor al Rapidului, Mircea Rednic, s-a declarat multumit de rezultat, dar "daca nu o sa cistigam meciul din etapa viitoare, cu Otelul Galati, inseamna ca am muncit degeaba. Meritele mele la aceasta victorie cred ca sint de 80%, iar in ceea ce priveste placerea fotbalistilor de a juca, de 100%", adaugind ca "Iordanescu nu a reusit, cel putin in ultimul timp, sa-i faca pe jucatori sa se antreneze cu placere. Cind am fost prezentat la echipa, i-am gasit pe jucatori tristi, cu privirile in pamint, parca nici nu-i interesa ca li s-a schimbat antrenorul. Sper ca am depasit aceasta faza.
La finalul partidei, s-au produs incidente intre jucatorii rapidisti si fortele de ordine, dupa ce stelistul Pompiliu Stoica a smuls din mina portarului Razvan Lucescu un steag alb-visiniu si l-a aruncat pe teren. Steagul a fost luat de un spectator stelist, iar jucatorul rapidist Nicolae Stanciu a reusit sa-l recupereze, moment in care au intervenit fortele de ordine, unul dintre agentii de paza incercind sa-i smulga steagul fotbalistului. Coechipierii lui Stanciu i-au sarit in ajutor, imbrincindu-se, timp de citeva minute, cu agentii de paza. Inainte de inceperea partidei, un grup de suporteri rapidisti a agresat un angajat al Televiziunii Romane, avariind grav si un autoturism al acestei institutii.
In minutul 5 al meciului, jandarmii au intervenit in forta in sectorul unde se afla galeria formatiei Steaua, retinind citiva dintre suporterii care au aruncat cu scaune rupte in fortele de ordine. Au jucat echipele:
Steaua: Tudor – Dumitru, Baciu, Belodedici (’27 – Miu), Radoi, Mitrita – Trica, Lincar, Stoica – Ciocoiu (’79 – Danciulescu), Raducanu (’61 – Vladoiu).
Rapid – Lucescu – Buta, Stanciu, Constantinovici, Iencsi, Rat – Maldarasanui (’90 – Isaila), Iftodi, Frasineanu – Constantin (’80 – Sasu), Pancu (’85 – Bundea). A arbitrat o brigada condusa de Iosif Biro din Medias. (GIN)

Comentarii