Gazul arde frumos

duminică, 13 august 2000, 23:00
3 MIN
 Gazul arde frumos

Rezultate inregistrate in etapa a II-a a Diviziei A la fotbal:
Rocar – FC National 2-2 (2-2). Cele doua echipe bucurestene au realizat o partida agreabila in "Drumul Gazarului". Radu Niculescu a deschis scorul in min. 14, din pasa lui Sabin Ilie, iar in ultimul minut al reprizei secunde, Sabin a egalat din centrarea lui… Niculescu, dar cei doi jucatori nu s-au felicitat, relatiile dintre ei fiind inca tensionate. Intre cele doua reusite ale bancarilor, rocaristii au punctat de doua ori prin Nicolae (debutant venit de la Fulgerul Bragadiru) in min. 21 si excelentul Vrajitoarea, in min. 38. Rocar a jucat in zece oameni ultimele 14 minute, Vochin fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene.
FC Brasov – Astra Ploiesti 1-0 (0-0). O prima repriza anemica si o a doua dominata de gazde care nu au acceptat sa piarda puncte pe teren propriu. Numai ca portarul Astrei, Marius Bratu, a fost greu de depasit, ploiestenii avind si ei citeva ocazii periculoase. Marian Ivan s-a intrecut in ratari, deznodamintul venind in ultimele secunde, cind la o lovitura libera de la 25 m, Bodea a sutat puternic, Bratu a respins in fata, de unde a tisnit fundasul Aurel Ghindaru, care a inscris golul unei victorii nesperate…
FC Arges – Gaz Metan Medias 2-1 (0-1). Neavind ce pierde, mediesenii au evoluat fara complexe in Trivale, terminind prima repriza in avantaj, prin golul lui Hanc (’32). In repriza secunda, egaleaza Albeanu, cu un sut din 7 m (’58), dar un fault comis, peste doua minute, de portarul Coman, in postura de aparator decisiv atrage eliminarea acestuia. Antrenorul pitestean Marian Bondrea a fost nevoit sa renunte la virful Ghinda, pentru a-l inlocui cu portarul de rezerva, Nicolescu. Paradoxal, insa, ardelenii cad psihic, in timp ce gazdele ataca sustinut. Dupa ce in min. 72, efectivele se egaleaza (a fost eliminat Grigore, de la oaspeti), Codrea aduce victoria meritata, dar obtinuta cu emotii, a gazdelor.
Petrolul – Steaua 1-1 (0-0). Partida cu cintec pe "Ilie Oana", cu o repriza secunda de toata frumusetea. Ploiestenii au dominat marea majoritate a timpului de joc, dar au trebuit sa astepte min. 54 pentru a-si concretiza superioritatea. Belodedici a trimis prea lent o minge acasa, care a fost interceptata de Orlando, deschizind scorul. Trei minute mai tirziu, stelistul Miu primeste cel de-al doilea cartonas galben, dar Steaua va egala in inferioritate, in min. 86, printr-un penalty acordat la un contact intre portarul ploiestean Cernea si Jean Vladoiu, transformat de ultimul.
Gloria Bistrita – Universitatea Craiova 1-1 (0-0). Au marcat: V. Popa (’84) / Cl. Niculescu (’76). Evolutie foarte buna a craiovenilor, care da sperante pentru meciul retur din Cupa UEFA.
Dupa primele doua etape, s-a distantat in fruntea clasamentului golgeterilor debutantul Catalin Marcel Cursaru, de la FCM Bacau, cu cinci reusite. El este urmat de Mihai Gurita (Otelul) cu trei goluri.
Etapa a treia cuprinde in week-endul care urmeaza, meciurile: FC Arges – Ceahlaul Piatra Neamt, Rapid – Rocar (vineri), Gaz Metan Medias – FCM Bacau, Astra Ploiesti – Gloria Bistrita, Universitatea Craiova – Foresta Suceava, Steaua – Dinamo (simbata), Otelul Galati – Petrolul si FC National – FC Brasov (duminica). (GIN)

Comentarii