Ghana – Australia 1-1 (1-1)

duminică, 20 iunie 2010, 04:26
2 MIN
 Ghana – Australia 1-1 (1-1)

Ghana: Kingson – Pantsil, Jonathan Mensah, Addy, Sarpei – Annan, K. Boateng (’87-Amoah) – Tagoe (’56-Owusu-Abeyie), Asamoah (’78-Muntari), Ayew – Gyan. Antrenor: Milovan Rajevac.

Australia: Schwarzer – Wilkshire (’85-Rukavytsya), Neil, Moore, Carney – Culina, Valeri – Emerton, Holman (’68-Kennedy), Bresciano (’66-Chipperfield) – Kewell. Antrenor: Pim Verbeek.

Cartonase galbene: Addy, Mensah, Annan / Moore.

Cartonas rosu: Kewell (’25).

Arbitru: Roberto Rosetti (Italia).

0-1, min. 11: Bresciano suteaza din lovitura libera, Kingson respinge in fata si Holman inscrie din 7 m;

1-1, min. 25: Gyan transforma un penalty dupa un hent facut de Kewell;

La umbra victoriei neasteptate cu Serbia, ghanezii nu si-au facut mari probleme ca nu vor trece de Australia, cu atit mai mult cu cit "cangurii" si-a aratat potentialul in cea mai categorica infringere de pina acum in Africa de Sud (0-4 cu Germania). Insa, asa cum se intimpla adesea, o partida gindita tactic intr-un anume fel isi schimba radical cursul dupa vreun gol marcat in primele minute, asa cum a fost cazul si acum. Superiori la capitolul tehnica si potential ofensiv, ghanezii nu s-au speriat si Ayew a fost creierul la faza egalarii, dupa ce a ridiculizat mai multi adversari aproape de linia de fund, a centrat iar Mensah a sutat in forta obligindu-l pe veteranul Kewell sa apeleze la brat pentru a salva situatia. Avind si om in plus Ghana a detinut controlul partidei insa principala varianta de finalizare, sutul de la distanta, n-a avut efectul scontat desi au fost numeroase incercari. Si cum pentru Australia varianta egalului nu era cea mai potrivita in economia grupei, baietii lui Pim Verbeek au iesit la joc si au incercat sa forteze succesul. Iar pe cit de dezinvolti erau africanii in constructia atacului, pe atit de stingaci s-au dovedit uneori in defensiva astfel ca australienii n-au fost departe de un succes daca Wilkshire reusea sa fructifice o ocazie imensa, cind a ramas singul cu portarul in careu.

Comentarii