Noua puncte din noua!

Subtitlu

duminică, 17 iunie 2012, 23:54
2 MIN
 Noua puncte din noua!

Danemarca: 1. Andersen – 6. Jacobsen, 3. Kjær, 4. Agger, 5. S. Poulsen – 7. Kvist –  8. Eriksen, 19. J. Poulsen (’82 – 23. Mikkelsen), 21. Zimling (’78 – 2. C. Poulsen), 9. Krohn-Dahli – 11. Bendtner. Antrenor: Morten Olsen.

Germania: 1. Neuer – 15. Bender, 5. Hummels, 14. Badstüber, 16. Lahm – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 13. Müller (’84 – 18. Kroos), 8. Özil, 10. Podolski (’64 – 9. Schürrle) – 23. Gomez (’74 – 11. Klose). Antrenor: Joachim Löw.

Arbitru: Carlos Velasco Carballo (Spania).

  

0-1, min. 19: pasa lui Müller, din dreapta, este deviata de Gomez in zona centrala, Podolski, liber la 7 metri, inscrie lejer;

1-1, min. 24: corner de pe dreapta batut lung, Bendtner trimite cu capul in fata portii, Krohn-Dahli inscrie cu capul, de la 6 metri;

1-2, min. 80: Bender, cu un sut de la 8 metri.

Germania si Danemarca au demonstrat in prima repriza a meciului de aseara de ce erau cotate, inainte de startul Euro, drept favorita, respectiv "cenusareasa" grupei. Nemtii au avut initiativa, au dominat aproape in permanenta si si-au creat o multime de ocazii. De concretizat, au concretizat insa doar una, Podolski aniversand perfect a suta selectie in nationala. In rest, Müller (‘6 – sut slab de la 7 metri, din pozitie singur cu portarul; ’32 – reluare gresita de la 8 metri), Gomez (’12 – sut peste poarta, de la 16 metri), Podolski (’37 – "peste" de la 16 metri) si Khedira (’41 – incercare pe langa poarta) nu au fost precisi, lucru ce a facut ca singura zvacnire notabila a danezilor, derulata in minutul 24, sa conteze decisiv in rezultatul cu care s-a intrat la cabine.

Avertisementul lansat dupa odihna de Danemarca (sutul lui J. Poulsen, din minutul 51, a "muscat" bara) a schimbat aspectul jocului. Germania a jucat mult mai prudent, efectul fiind imediat: numarul fazelor importante de finalizare s-au redus drastic, doar sutul lui Schürrle (’67), parat de Andersen, fiind cu adevarat important pana spre final. De partea cealalta, danezii au fost la fel de prudenti pana la golul de 2-1 al Portugaliei, moment in care trupa lui Olsen a incercat mai mult. Deschiderea a fost insa taxata imediat de nemti, un contraatac finalizat de inlocuitorul lui Boateng, ce a fost suspendat, fiind decisiv pentru soarta partidei.

Trupa lui Löw bifeaza astfel a treia victorie din Ucraina, intrand in sferturi cu punctaj maxim, in timp ce danezii pleaca acasa.  

Comentarii