Handbalistii de la Politehnica Mecon Iasi si-au indeplinit obiectivul

miercuri, 06 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Handbalistii de la Politehnica Mecon Iasi si-au indeplinit obiectivul

Simbata a luat sfirsit campionatul celei de-a doua divizii masculine de handbal. In numarul nostru de ieri am prezentat rezultatele ultimei etape si clasamentul final, asa ca astazi ne vom opri numai la evolutia Politehnicii Mecon Iasi. Dupa ce, in urma cu un an, si-au salvat reputatia printr-un baraj, handbalistii ieseni au abordat cu mai multa atentie acest sezon, reusind o clasare pertinenta, conforma cu posibilitatile financiare si structura lotului. Practic, nimic nu i se poate reprosa tinerei echipe conduse de profesorii Costel Schender si Tiberiu Daian, nici chiar faptul ca a pierdut citeva jocuri pe teren propriu. Cite doua partide s-au pierdut cu primele doua clasate (Constanta si Gaesti), dar si cu Galati, echipa care s-a clasat in final sub echipa ieseana. Victorii impartite au fost in confruntarile cu ocupantele locurilor trei si patru (Inspet Ploiesti si Craiova), precum si cu Petrolul Teleajen, infringerea de la Ploiesti (scor 6-0) fiiind rodul unei neglijente despre care nu mai are rost sa discutam. Insa iesenii au obtinut cite doua victorii la ultimele cinci clasate, unele la diferente de scor apreciabile. Incontestabil, returul a fost mai bun decit prima jumatate a campionatului, studentii fiind infrinti o singura data pe teren propriu (de viitoarea prim-divizionara HC Portul Constanta), reusind insa trei victorii in deplasare.
O singura apreciere statistica se mai poate face asupra clasarii pe pozitia a V-a in clasamentul final, aceea ca, desi iesenii s-au clasat pe pozitia a IX-a in ceea ce priveste goluri primite, ei ocupa locul secund la capitolul goluri marcate, ceea ce spune foarte mult despre forta ofensiva a moldovenilor.
Despre evolutia studentilor in acest campionat, vicepresedintele clubului Politehnica, prof. Dan Cornel, ne-a declarat: "Consider ca, in ansamblu, echipa s-a prezentat foarte bine, reusind sa-si indeplineasca obiectivul, acela de clasare in prima parte a clasamentului. Din deplasare nu se putea veni cu mai multe puncte, insa s-au pierdut usor altele pe teren propriu. Oricum, sint multumit de evolutia baietilor, care au aratat o crestere evidenta de forma si valoare. Practic, aceasta clasare este rodul unei colaborari foarte bune cu Liceul cu Program Sportiv, pe care sper sa o mentinem in continuare." In ceea ce priveste colaborarea cu LPS, trebuie sa precizam faptul ca, pe linga jucatorii care au evoluat si in campionatul trecut in prima echipa a orasului, in ultimele etape si-au facut debutul Onuta si Varvaruc, doua elemente de valoare ale echipei de juniori I a liceului.
Pentru campionatul viitor, obiectivul declarat este cel de atacare a promovarii, motiv pentru care, fata de structura actuala a lotului, se intentioneaza aducerea altor citiva jucatori tineri. In conditiile in care s-ar gasi si un sprijin financiar consistent, handbalul masculin iesean si-ar putea regasi locul, cit de curind, in rindul celor mai tari echipe masculine din tara. (Lucian M.)

Comentarii