Imposibila primavara europeana

joi, 11 decembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Imposibila primavara europeana

1-0, Milosevic, min. 71: centrare a lui Staunton, fundasul Csik este depasit si atacantul sirb finalizeaza singur cu Ritli.
2-0, Taylor , min. 85: inscrie peste Ritli avansat, dupa cursa de 40 m a nou intratului Hendrie.

Aston Villa : Bosnich – Charles, Staunton, Southgate, Alan Wright, Ehiogu, Grayson (’62 – Lee Hendrie), Ian Taylor, Draper (’83 – Nelson), Milosevic, Collymore.
Steaua: Ritli – Reghecampf, Rachita (’87 – Lincar), Matei, Csik, Miu, Rotariu, Militaru, Catalin Munteanu, Lacatus (’68 – Luca), Ciocoiu (’75 – Hrib).
Cartonas galben: Southgate.
Verva deosebita pe care a aratat-o pina acum campioana Romaniei in deplasare nu s-a mai reeditat si in partida de la Birmingham. Cu un Lacatus la jumatate din capacitate si un Ciocoiu lent si ineficient, echipa noastra a contat prea putin in faza ofensiva. Pe undeva, nici taciturnul Mihai Stoichita nu a mai avut inspiratia din alte partide. Stelistii s-au intarit in defensiva, cu un bloc de cinci fundasi, mizind pe un destul de iluzoriu 0-0. In aceste conditii, englezii au dominat copios prima parte, si, pe fondul gaurilor inspaimintatoare lasate in apararea militara, portarul Ritli a fost singurul "vinovat" de acel 0-0 ramas pe tabela dupa 45 de minute. O faza fierbinte in min. 18, initiata de lovitura libera executata de Staunton, plus trei ratari ale lui Collymore si Taylor, reprezinta cam tot ce se poate retine din prima parte.

Singura replica mai consistenta a Stelei a fost generata de o greseala a lui Staunton, care l-a adus pe Militaru in pozitie foarte buna. Dar, australianul Bosnich a fost pe faza si a evitat o surpriza pe tabela de marcaj greu de anticipat pina atunci. Villa stringe rindurile si, chiar fara golgeterul Dwight Yorke in teren, se arata din ce in ce mai amenintatoare. Din pacate, ratarea incredibila a lui Collymore, cind Csik a salvat de pe linia portii a fost urmata imediat de golul lui Milosevic, cind acelasi Csik se visa in postura de salvator al echipei. Steaua schimba pe Lacatus si Ciocoiu, dar Luca si Hrib sint departe de a fi solutiile ideale de inviorare a ofensivei. Si pentru ca lucrurile sa intre in normal, urmeaza golul lui Taylor si ocaziile lui Hendrie si Collymore care culeg aplauze pentru portarul Ritli.
Dupa un traseul lung si impovarat, Steaua rateaza astfel visul unei primaveri romanesti in Cupele Europene, asteptata de 6 ani, si face loc unei reprezentante a Albionului, deloc stralucitoare, dar ambitioasa si muncitoare. (GIN)

Comentarii