In cautarea locului IX

vineri, 28 aprilie 2006, 21:09
3 MIN
 In cautarea locului IX

Dupa ce a intilnit Rapidul in meciul precedent disputat pe teren propriu, miine, Poli Iasi primeste vizita celeilalte formatii feroviare din prima liga, CFR Cluj. In paranteza fie spus, ambele echipe cu denumiri in rezonanta cu calea ferata au ajuns in Moldova cu avionul.
Sa revenim la meci. Esecul din ultima runda, de la Bistrita, a lasat rani care nu s-au inchis la Poli, conferinta de presa de ieri fiind deschisa de presedintele Sorin Boca cu referiri la partida contra echipei lui Padureanu: „Daca aveam toata echipa, nu aveam cum sa pierdem un joc in care ambele echipe au evoluat modest”. Trecerea spre partida de duminica a fost brusca. „Vrem sa ne clasam pe locul IX, asa ca trebuie sa uitam de problemele financiare si sa obtinem punctaj maxim in partidele ramase de disputat pe teren propriu pina la finele sezonului” , a spus Boca. Antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, priveste disputa de duminica ca un test al valorii echipei sale: „E o placere sa jucam un meci in compania unui adversar care a deschis drumul spre Europa in acest sezon pentru fotbalul nostru, pentru a vedea care este adevarata fata a echipei noastre”. Popa era insa nemultumit de problemele de lot: „Ciobanu are sanse aproape nule de a juca, Gavatorta s-a pregatit normal, insa lunga perioada de absenta se simte, in timp ce Arhire si Rednic sint recuperati, insa nu in totalitate. De aceea, nu am iarasi cum sa aliniez formatia pe care mi-as dori-o”. Tehnicianul iesean a mai anuntat ca va folosi iarasi doi atacanti din primul minut si ca asteapta mai mult de la mijlocasii de banda, chiar daca acestia trebuie sa-si adapteze jocul, dupa ce au fost obisnuiti cu cerintele sistemului cu un singur virf. Ca de obicei, problema terenului, „cel mai prost din divizia A” a venit in discutie, insa Popa nu a mai vrut sa insiste, spunind ca „probabil am inceput sa plictisesc lumea plingindu-ma mereu de aceasta problema, chiar daca ea este grava”.
Oaspetii, pregatiti de Dorinel Munteanu, care reuseste inca sa faca fata celor trei fronturi pe care lupta (antrenor si jucator la echipa sa si jucator la echipa nationala) sint lipsiti de probleme importante in lotul garnisit cu multi jucatori experimentati. Ca peste tot, CFR, care a alternat in acest sezon rezultatele foarte bune cu eclipse inexplicabile, ce l-au infuriat pe patronul Arpad Paszkany, anunta ca va trimite in teren trei atacanti din primul minut, semn clar al intentiilor ofensive.
Biletele (5 RON la peluze si dublu la tribune) se pun in vinzare miine, incepind cu ora 8, accesul pe stadion fiind permis de la ora 14.30.
In tur, cele doua echipe au remizat alb, iesenii fiind nemultumiti ca in repriza a doua arbitrul Deaconu nu a dictat penalty la un duel in careu intre Martin Tudor si Daniel Rednic.
Formatiile probabile
Poli – Branet: Toma, Onut, Bernard, Bordeanu – Onofras, Gavatorta (Mitruc), Iurisniti, Rednic – Bilba, Cernoch.
CFR – M. Tudor – Cotolan, Jula, Milosevic, Miclaus – Minteuan, Mijin, Coroian – Tilinca, Anca, Surdu.
Arbitri: Tiberiu Lajos; Flaviu Damaschin, Sebastian Gheorghe. Observatori: Mircea Dancu; Mircea Nesu.

Comentarii