In Spania, victime sigure

luni, 28 septembrie 1998, 23:00
5 MIN
 In Spania, victime sigure

Fara a dori sa fim taxati drept defetisti, trebuie sa recunoastem ca sansele echipelor romanesti de a accede in turul secund al Cupei UEFA bat undeva spre zero si ca ar trebui sa se intimple o mare minune pentru ca Steaua ori FC Arges sa se intoarca acasa aureolate de o calificare senzationala. E adevarat, mingea e rotunda, in fotbal totul e posibil, dar rezultatele inregistrate de echipele noastre in ultimele sezoane ale competitiilor europene intercluburi ne-au ingropat intr-un pesimism aproape mioritic. Dupa ce au pierdut pe teren propriu partidele cu Valencia si respectiv Celta Vigo, militarii si pitestenii trebuie sa joace in aceasta seara foarte ofensiv, constienti ca trebuie sa marcheze si – daca se poate – de mai multe ori.
Steaua a plecat inca de duminica dimineata spre Peninsula Iberica, in dorinta de a avea o perioada cit mai lunga de timp pentru a se acomoda cu atmosfera de la Valencia. Antrenorul Mihai Stoichita nu are jucatori indisponibili, in timp ce de la gazde vor lipsi Schwarz si Claudio Lopez, ambii suspendati. Partida va incepe la ora 22.30 si va fi arbitrata de o brigada din Polonia, cu Wojcik Ryszard la centru. Echipele probabile se prezinta astfel:
Valencia: Canizares – Bjorklund, Djukic, Carboni, Angloma – Mendieta, Farinos, Milla, Lucarelli – Ilie, Angulo.
Steaua: Tene – Reghecampf, Matei, Belodedici, Rachita, Miu – Militaru, Dumitrescu, Rosu – Lacatus, Danciulescu.
Pitestenii au vazut simbata seara la televizor partida Barcelona – Celta Vigo (2-2) si au decolat in cursul diminetii de ieri spre Spania. Singurul fotbalist pitestean care nu va putea intra pe teren in aceasta seara este fundasul Cristescu, suspendat, in schimb va reveni, fata de meciul tur, Nastase. Gazdele vor putea alinia cel mai bun "unsprezece" al lor la ora actuala. Meciul se va juca de la 22.15 (ora Romaniei), fiind condus deo brigada de arbitri din Luxemburg, cu Alain Hamer la centru.
Celta: Dutruel – Caceres, Michel Salgado, Djorovic, Josema – Tomas, Makelele, Mazinho, Karpin – Mostovoi, Penev.
FC Arges: Vintila – Dita, Nastase, Bogoi, Mogosanu – Crivac, Mutu, Balasa, Schumacher – Birdes, Barbu.
Pleaca Poli spre piscuri?
FCM Poli Iasi a reusit simbata ceea ce un intreg oras astepta: victoria in fata lui FC Brasov. Nu a fost un meci stralucit din punct de vedere al spectacolului insa miza, orgoliile, concentrarea si atmosfera de meci mare au colorat destul ceea ce era anuntat ca derbiul seriei inca de la inceputul campionatului. Asa cum a anticipat antrenorul iesenilor Ion Moldovan, care a trecut cu brio peste ceea ce el a numit "momentul adevarului", cele trei puncte au trecut in tabara echipei care si-a dorit mai mult victoria.
Pe ansamblu evolutia iesenilor a fost destul de buna, comparabila cu prestatia de la Navodari cu un plus insa la capitolul incredere in fortele proprii. Stoian a fost de netrecut, apararea penaltiului executat de Vasc fiind o adevarata mana cereasca pentru cardiaci care au privit mult mai linistiti ultimele 10 minute. Apropo de penalty portarul iesean l-a intrebat inaintea executiei pe fostul bancar cu ce mina prefera acesta sa-i fie aparat sutul. Stoian s-a inselat doar pe jumatate parind sutul lui Vasc cu piciorul. Pe fund, in ciuda evolutiei sub asteptari ale liberoului Adi Popescu, care a gafat copilareste de citeva ori aducindu-l in pragul isteriei pe Ion Moldovan, Abalasei si, mai ales, Petrache au jucat exact in fata lui Strizu si Ivan care au aratat la Iasi doar numele lor. La mijloc, Stoica a tinut sa-i demonstreze lui Paul Enache ce jucator a pierdut, tripleta centrala Botan – Cotan – Tiron a destramat multe din actiunile initiate de stegari, in plus ultimii doi semnind si sentinta meciului iar pe stinga Bordeanu creste in joc de la o etapa la alta. In avanposturi tehnicienii ieseni au apelat la o surpriza, titularizarea pentru prima data a lui Serban, jucator cu indiscutabile calitati de virf. Accidentat, acesta a fost schimbat la pauza dupa ce reusise ca principal lucru obtinerea penaltiului din care Cotan a deschis scorul. Tinarul Ionescu, pe post de virf retras, a fost colepsit uneori de importanta jocului insa ramine un jucator de baza. Intrati pe parcurs Puscas, Stancu si Manole au adus gazdelor un plus de prospetime.
Brasovenii au parut o echipa articulat, foarte bine asezata in teren, insa individualitatile cu firma, in frunte cu Vasc, au dezamagit . Poate cea mai buna dovada a faptului ca stegarii sint o echipa a contrastelor o reprezinta evolutia brusc ascendenta a echipei dupa eliminarea celui care parea cheia jocului "galben-negrilor", foarte exactul L. Paul.
Un alt aspect demn de luat in seama in economia partidei a fost prestatia publicului iesean, pentru prima data mult mai aproape de idolii lor in actualul sezon. Drept urmare poate fi astfel acordate circumstante atenuante faptului ca din cei aproape 8 000 de spectatori si-au cumparat bilet doar 1600 de oameni.
Dincolo de cele trei puncte obtinute, principalul lucru obtinut de ieseni este (re)capatarea increderii in fortele proprii. Acest succes poate insemna practic inceputul cursei lui Poli spre promovare. (Ovidiu MINEA)
Pugilistii ieseni s-au remarcat la "Cupa Vointa"
La sfirsitul saptaminii trecute a avut loc la Piatra-Neamt "Cupa Vointa" la box, competitie rezervata juniorilor si cadetilor. De la C.S.Nicolina au participat 4 pugilisti, trei dintre acestia reusind sa se claseze pe primul loc la categoriile lor de greutate. Nicolae Zavache (75 kg), campion national de juniori, a sustinut doua partide, ambele cistigate inainte de limita. Mihai Ifrim (45 kg) si Daniel Chelea (54 kg) s-au impus fara probleme, primul la juniori si al doilea la cadeti. Rezultate foarte bune au obtinut si sportivii cooperatisti de la CS Vointa (antrenori: Viorel Soroceanu si Iosif Mattes), care au obtinut, de asemenea, trei titluri prin Marius Soroceanu (40 kg – copii), Cristian Asaftei (63,5 kg – cadeti) si Sorin Carabas (57 kg – tineret). Ciprian Barcanescu (54 kg – cadeti) si Ciprian Barcanescu (51 kg – cadeti), de la A.S.Romtabac Iasi (antrenor Dumitru Agavriloaie) au completat tabloul succeselor iesene, . Multumit de rezultatele elevilor ai sai, antrenorul Nicolae Chipirog a tinut sa multumeasca patronului firmei Libertatea, Gelu Poeana, pentru sprijinul acordat cu ocazia acestei deplasari.
Sponsorii sportivilor de la CS Vointa au fost: ATCOM, cooperativa "Preatatiunea", SC AFER – Cooperativa Munca Invalizilor, COOP SERVICE Socom, SC ROMVIS SRL. (D.S.)

Comentarii