Inapoi la treaba

luni, 29 iunie 2009, 21:58
3 MIN
 Inapoi la treaba

De aseara, vacanta este istorie pentru Politehnica, fotbalistii ieseni revenind in Copou, unde se vor pregati pina joi, cind este prevazuta plecarea intr-un cantonament la Poiana Brasov. Conform presedintelui clubului, Sorin Boca, in acest interval se va stabili si numele antrenorului care va pregati Politehnica in sezonul viitor, seful executivului iesean recunoscind ieri, pentru prima data, ca Iasul e interesat de serviciile lui Petre Grigoras. "As fi vrut ca astazi sa fie prezent si noul nostru antrenor, insa nu s-a putut. Pina la clarificarea situatiei bancii tehnice, de pregatirea echipei va raspunde Narcis Ciocirlan. In cantonamentul de la Poiana Brasov va merge insa, cu siguranta, si tehnicianul care va antrena echipa in sezonul viitor. Trebuie sa recunosc ca ne dorim ca acesta sa fie Petre Grigoras. Daca domnia sa nu va reusi insa sa-si rezolve problemele contractuale cu Otelul, avem si alte variante". Apropiati ai lui Grigoras sustin ca oficializarea mariajului cu Poli este taraganat din cauza ca antrenorul nu a reusit nici ieri sa discute cu presedintele Otelului, Marius Stan, pentru a stabili conditiile de despartire, "Grig" mai avind de incasat o suma frumusica de la Galati. In ciuda faptului ca nu si-a dat ieri demisia de la Otelul, asa cum isi propusese, tehnicianul era asteptat aseara, dupa inchiderea editiei, in Iasi, pentru negocierile finale cu Politehnica. In mare, conform unor surse bine informate, partile s-au inteles asupra majoritatii detaliilor, parafarea colaborarii fiind iminenta.

In ceea ce priveste lotul de jucatori prezent la reunire, acesta a fost destul de subtire. Dintre  fotbalistii care au jucat in sezonul trecut la Poli au fost prezenti Branet, Plesca, Marc, Buta, Ilie, Straton, Onut, L. Munteanu, Kalai, Pecnik, Miclea, Gavatorta, Milea, Bersnjak, Sfirlea, M. Oprea, Bilba, Palimaru si Bratu. In plus, in vestiar au mai aparut Tincu, revenit de la Petrolul Ploiesti, Marius Vintila, jucatorul care a fost crescut de Poli si a jucat si pe la Steaua fiind liber de contract dupa revenirea din Azerbaidjan, un basarabean, Andrian Sosnovski, (tot liber de contract) despre care Boca a spus ca a jucat fundas dreapta, in turul trecut, la Torpedo Moscova, precum si cinci jucatori de la Poli II, Balan, Apetroaie, Buhusi, Stiubei si Cososchi, ultimul evoluind in acest an si la Gloria Arad. Ignatov si Lamine sint asteptati joi, iar Viveiros – duminica, portughezul tratindu-se acasa dupa entorsa de genunchi pe care a suferit-o in ultima etapa a sezonului trecut, in partida din Giulesti. Cristea, Montiel, Jovanovic si Leandro au revenit la echipele de la care au fost imprumutati, iar intelegerile cu Todescato si Paruolo au fost reziliate.

Presedintele Politehnicii a anuntat ca in lot vor mai aparea modificari:  "Vintila si Sosnovski sint in probe, cu Sfirlea nu am lamurit inca prelungirea contractului. In plus, ar mai putea sa apara si alte plecari, unu-doi sau chiar trei jucatori. Oricum, ne dorim si intarirea lotului cu 3-4 jucatori. Sper sa realizam acest lucru cit mai repede, termenul limita fiind data plecarii in al doilea cantonament, pe care-l vom efectua in Austria. Daca la Brasov, unde vom sta intre 2 si 11 iulie vom juca doua meciuri amicale, in Austria, unde vom merge intre 13 si 24 iulie, avem prevazute cinci teste, cu echipe din Ungaria, Croatia, Polonia si Slovenia".

Poli va efectua astazi si miine vizita medicala, miercuri urmind a fi anuntat lotul care va face deplasarea in primul cantonament, Onut si Mircea Oprea avind sanse infime de a se numara printre fotbalistii care urca la munte.

Comentarii