Invierea lui Pippo

Subtitlu

miercuri, 23 mai 2007, 22:55
3 MIN
 Invierea lui Pippo

AC Milan: Dida – Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (’80 – Kaladze) – Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf (’90^2 – Favalli) – Kaká – Inzaghi (’88 – Gilardino). Antrenor: Carlo Ancelotti
FC Liverpool: Reina – Finnan (’88 – Arbeloa), Carragher, Agger, Riise – Xabi Alonso, Mascherano (’79 – Crouch) – Pennant, Gerrard, Zenden (’58 – Kewell)  – Kuyt. Antrenor: Rafael Benitez.
Arbitri: Herbert Fandel – Carsten Kadach, Völkert Wezel (Germania).
Cartonase galbene: Gattuso, Jankulovski / Mascherano, Carragher
1-0, min. 45: Inzaghi deviaza o lovitura libera de la 20 metri executata impecabil de Pirlo.
2-0, min. 82: deschis cu o pasa magistrala de Kaká, Inzaghi intra in careu pe partea dreapta, il depaseste pe Reina si inscrie printr-un sut in diagonala.
2-1, min. 89: la un corner executat de Agger, mingea ajunge, prin doua devieri succesive spre capul lui Dirk Kuyt si apoi, in poarta lui Dida.
Milan si Liverpool, echipele care au sustinut, in urma cu doi ani, cea mai dramatica finala de Liga Campionilor din istorie, sint echipe care se cunosc foarte bine si, in mod normal, n-ar trebui sa aiba taine una fata de alta. Si totusi, ambii antrenori au produs surprize in formulele de start, care si-au facut efectul. Benitez a sacrificat una dintre cele doua "prajini" din atac (Crouch) pentru a aglomera mijlocul terenului si a-si crea superioritate. Si a reusit si cu ajutorul unei neasteptat de nesigure defensive milaneze, in care Jankulovski parea venit din Honolulu, cehul fiind la originea celei mai mari ocazii a reprizei, cind Dida a respins sutul lui Pennant, din min. 10. Milan a punctat la capitolul diferenta tehnica si, intr-o repriza in care s-au retinut doar citeva suturi de la distanta bine plasate, a aparut, pe final, surpriza lui Ancelotti. Introdus in mod neasteptat, in locul lui Gilardino (se pare, la sugestia lui Silvio Berlusconi, care se vede ca o nimereste la fel ca si Gigi al nostru), "Pippo" Inzaghi a adus Milanul in avantaj. Totul a pornit de la o neatentie a lui Carragher, un fault asupra lui Kaká, aflat in pozitie de sut, iar lovitura libera executata de Pirlo, a gasit pieptul celui mai mare speculant din fotbalul contemporan.
Era de asteptat raspunsul "cormoranilor" in repriza secunda, aceiasi "cormorani" care au intors Milanul la Istanbul, de la 0-3. Insa, in min. 59, istoria parea sa se repete: Carragher l-a faultat pe Kaká, numai ca mingea trimisa de Pirlo din lovitura libera n-a ajuns  la Pippo, survolind poarta lui Reina. Trei minute mai tirziu, Gerrard i-a presarat pe drum pe Gattuso si Nesta a patruns in careu, dar golul a fost impiedicat magistral de Dida. Aceasta imensa ocazie a insemnat sfirsitul pentru Liverpool, anesteziata de jocul pragmatic al italienilor. Si chiar daca Seedorf si Kaká pareau iesiti din joc, iar intrarea lui Crouch s-a dovedit tardiva, chiar daca la o pasa a brazilianului-minune, Inzaghi a luftat ca in curtea gradinitei, tot batrinul "Pippo" a fructificat pasa maiastra a reinviatului Kaká, inchizind conturile. Golul cu sansa al lui Kuyt a fost prea tardiv si Milan a cistigat pentru a saptea oara cel mai important trofeu al cluburilor europene

Comentarii