Invingatori doar la impresia artistica

luni, 18 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Invingatori doar la impresia artistica

Daca la fotbal invingatorul s-ar decide ca urmare a unor note acordate de un juriu care sa tina cont de tot ceea ce s-a intimplat pe gazon 90 de minute, FCM Poli Iasi trebuia sa se intoarca macar cu un punct de la Focsani. Acolo, in fata unui adversar modest, iesenii au pierdut cu un scor imens, lipsa de sansa, neatentiile in momentele cheie si citeva gafe ale arbitrilor semnind sentinta partidei.
Cheia meciului a fost superioritatea flancului drept al gazdelor, activul fundas dreapta Avram impreuna cu rutinatul Bancila reusind sa faca legea in fata tandemului format din Gheban (generos la efort, dar foarte haotic) si mijlocasul Poenaru (visator si nesigur). De altfel, toate cele trei goluri ale gazdelor au fost initiate de pe acest flanc. Suma nereusitelor iesenilor este completata de gafa copilareasca de la primul gol a lui Cimpeanu, de prinderea pe picior gresit in citeva rinduri a lui Rudac, de nerespectarea sarcinilor de liberoul Urdaru dar si de lipsa de inspiratie in alcatuirea echipei (datorata necunoasterii in amanuntime a jucatorilor de catre noii antrenori), Ilie fiind utilizat pe un post (mijlocas dreapta) pe care nu are de unde sa-l cunoasca iar Serban a fost titularizat desi lipsa jocurilor si chiar a antrenamentelor era evidenta. De altfel, cei doi au fost inlocuiti, Chiper si Ionescu aratind mai multe lucruri bune. La capitolul plusuri cuvintele antrenorului principal Leonida Nedelcu sint suficiente, tehnicianul spunind ca Paraschiv, Matinca (la cel mai bun joc al lui de la venirea la Iasi) si, in repriza a doua, Onofras au corespuns aproape in totalitate. Ultimul a pacatuit insa din nou exact in momentele cheie ale fazelor ofensive. In afara de acestia, Gavrilescu a confirmat revirimentul in care se afla.
Oricum, imbucurator a fost faptul ca Poli a jucat ceva, ocaziile de gol si aportul ofensiv consistent dind sperante in ceea ce priveste redresarea gruparii din Copou. O conditie sine qua non in aceasta idee este insa succesul in partida de simbata din Copou, contra Juventusului bucurestean.
In alta ordine de idei, sedinta Consiliului de Administratie al FCM Poli s-a aminat pentru astazi. Tot azi se spera a se afla si sentinta in ceea ce priveste litigiul cu Rapidul in ceea ce priveste banii cuveniti iesenilor in urma transferului in Italia a lui Pancu. Surse neoficiale dau ca sigura acordarea dreptatii partii iesene, care, in cazul neatacarii sentintei de catre Rapid, urmeaza sa primeasca 220 000 $ de la giulesteni! (Ovidiu MINEA)

Comentarii