La cules puncte pe Cibin

sâmbătă, 04 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 La cules puncte pe Cibin

Un ghinion nu vine niciodata singur, dupa cum se spune, iar lucrul acesta este valabil in cazul de fata si pentru Penicilina. Astfel, dupa ce au pierdut "la mustata" meciul de simbata trecuta, de pe teren propriu, cu Dacia Pitesti, jucatoarele iesence au aflat ca nu vor putea miza in urmatoarele saptamini pe una dintre coechipierele lor de baza, Laura Dulcianu. Supusa unui atent control medical, s-a descoperit ca ea a suferit o "ciupitura" de menisc la piciorul drept si va trebui operata. Probabil ca interventia chirugicala va avea loc la Bucuresti si va fi efectuata de reputatul medic Filipescu, cel care a "reparat-o" in urma cu doi ani si pe Cezara Ruxandoiu, accidentata mult mai grav. In orice caz, chiar daca operatia va fi reusita si recuperarea va decurge bine, e greu de crezut ca Laura va putea reveni pe teren inainte de sfirsitul acestui an, ceea ce inseamna ca va rata turneul Cupei Confederatiei Europene de la Zagreb si ultimele meciuri ale turului.
In fapt, de astazi incepe un program infernal pentru elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim. Meciul de la Sibiu, contra noii promovate Astral, se anunta dificil nu atit prin valoarea echipei gazda, nou promovata in Divizia A, cit prin lungimea deplasarii efectuate pina in inima Ardealului. Astral a obtinut doua victorii in sase meciuri (ambele pe teren propriu) si ocupa locul 9 in clasament, cu 9 puncte si un setaveraj de 10-14.
Asa cum spuneam, partide de azi e inceputul unei serii de meciuri foarte grele, printre care cele cu Dinamo, Rapid si Universitatea Bacau, in campionat, dubla mansa din semifinalele Cupei Romaniei, cu Rapid si mai ales puternicul turneu de la Zagreb, unde va da piept cu echipe din Croatia, Ucraina si Rusia. Ce bine ar prinde azi o victorie la Sibiu, care sa ridice moralul fetelor noastre si sa le pregateasca pentru urmatoarea "luna de foc"!
Dintre celelalte meciuri ale etapei, cele mai interesante se anunta Unic Piatra Neamt – Rapid si
CSU Galati – Dinamo. In rest: Dacia Pitesti – Braiconf Braila; RAT Bucuresti – Universitatea Craiova; Gaz Metan Tg. Mures – Universitatea Bacau. (ICT)

Comentarii