La mare, cu burtile goale

marți, 09 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 La mare, cu burtile goale

Scandalul provocat in rugbiul romanesc de rezultatul ciudat al meciului dintre Steaua si Rulmentul Birlad (16-15 pentru oaspetii birladeni) continua sa faca valuri. Sponsorul echipei Stiinta Petrosani, GEROM, eliminata din play-off, a depus un memoriu la Federatia Romana de rugby, prin care acuza de aranjament cele doua echipe, conducerea administrativa a clubului din Valea Jiului cere Federatiei masuri draconice (acordarea ca meci pierdut ambelor echipe), iar federalii promit ca vor analiza situatia. Stelistii sustin ca rezultatul-bomba a fost determinat de lipsa unor titulari in echipa, iar pe la Birlad se aud vorbe ca, in mod normal, "minerii" ar trebui s-o lase mai moale, fiindca au beneficiat si ei de clementa Stelei, invinsa la Petrosani cu 28-31. Nu stim cind si cum vor analiza conducatorii rugby-ului autohton acest caz, fiindca timp prea mult nu mai este.
Chiar in simbata asta, vor incepe turneele play-off si play-out ale Ligii Nationale de rugby, iar la sediul Federatiei s-a si tras la sorti programul campionatului.
Rugbistii de la Poli-Agro-Romtelecom vor juca, in prima etapa pe Litoral, cu CS Farul Constanta, echipa clasata, dupa luarea in considerare a celor doua rezultate din prima faza, pe locul III in campionat, urmind ca, peste numai o saptamina, sa dea piept cu Steaua. Dar iata programul jocurilor echipei iesene in turul turneului play-off.
Etapa I (13 octombrie) : Farul – Poli; Etapa a II-a (20 octombrie): Poli – Steaua; Etapa a III-a (27 octombrie): Remin Baia Mare – Poli; Etapa a IV-a (24 noiembrie): Poli – Rulmentul Birlad; Etapa a V-a (9 martie 2002): Poli – Callatis; Etapa a VI-a (13 aprilie): Dinamo – Poli. Partidele din retur vor avea loc in zilele de 20, 27 aprilie, 11, 18 mai, 8 si 15 iunie 2002.
Contactat telefonic, antrenorul echipei iesene, Iulian Iftenie, ne-a spus ca acest program nici nu avantajeaza, nici nu dezavantajeaza echipa, in conditiile in care toate celelalte componente ale grupei de elita au o situatie financiara net superioara. " Noi incercam sa ne facem datoria pe cit putem, sa acordam minimul necesar pentru a mentine linistea in echipa cit de cit si sa obtinem rezultate. Ar fi bine daca s-ar gasi cineva sa se gindeasca la acest colectiv, care, in actualele conditii, sociale si sportive, reuseste inca sa se mentina pe linia de plutire. Noi nu cerem mult, iar cine va investi in acest sport va putea avea satisfactii frumoase", ne-a marturisit, cu amaraciune, tehnicianul echipei Poli-Agro-Romtelecom. (GIN)

Comentarii