Locomotiva giulesteana a fost mincata de ciini

duminică, 17 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Locomotiva giulesteana a fost mincata de ciini

Dinamo – Rapid 2-1 (2-0), in derbiul diviziei A la fotbal
Dinamo : Preda – Fl. Petre (’75 – Mihalcea), Mihali, Nastase, Florea – Kirita, Hildan, Lupescu, Iftodi (89 – Timofte) – Vladoiu (’36 – M. Niculaie), Mutu.
Rapid: Bratu – Bolohan , Rednic, Iencsi, Voicu – Maldarasanu, Mutica, Lupu, Maier (’31 – Tirtau, ’56 – Stanciu) – Raducan (’51 – Schumacher), S. Radu .
A arbitrat o brigada condusa de Sorin Corpodean.
1-0, min. 25 : Mihali reia cu capul din patru metri, la o lovitura de colt executata de Iftodi.
2-0, min. 33: Mutu, din lovitura libera de la 18 m, perpendicular pe spatiul portii, acordata la un fault asupra lui Petre.
1-2, min. 55: Maldarasanu deviaza o centrare surprinzatoare a lui Voicu, la care Preda atinge mingea dar n-o poate opri.
Marele duel dintre antrenorii Dinu si Lucescu a fost dominat, cu mare autoritate, de "ciinii rosii". In prima repriza, dupa o perioada cu mai putine faze de poarta, dar cu dinamovistii mai mult pe atac, echipa din Soseaua Stefan cel Mare, accelereaza spre final si reuseste sa inscrie de doua ori. Absenta lui Ovidiu Sabau a contat mult in jocul giulestenilor. Desi si-a intarit defensiva, jucind cu un fundas pe post de mijlocas de acoperire (Mutica), Lucescu si-a vazut deseori echipa in stare de groggy. In prima repriza, Dinamo a mai avut citeva ocazii de a majora scorul, in timp ce Rapidul nu a contat, practic, in atac. Incercarea lui Lucescu de a-si intari compartimentul ofensiv, prin introducerea lui "More" Tirtau, a esuat, in repriza secunda, antrenorul giulestean fiind nevoit sa-l retraga pe banca, aruncind in foc un fundas.
Si repriza secunda a apartinut echipei bucurestene, care a mai avut citeva bune ocazii de a majora avantajul. Chiar daca a reusit sa reduca handicapul, Rapidul nu a inregistrat revirimentul asteptat, echipa lui Mircea Lucescu fiind de nerecunoscut. Cu toate acestea, nu a lipsit ca dinamovistii sa fie pedepsiti in ultimele minute ale jocului chiar de catre propriul portar, cind un fundas a salvat de pe linia portii parasite de Preda. Ar fi fost un rezultat in totala neconcordanta cu evolutiile de pe teren.
Dinamo cistiga, deci, un joc foarte important in ceea ce priveste viitorul luptei pentru titlu, in timp ce Rapid a dovedit cu prisosinta ca nu aceasta este echipa care poate sta in calea "ciinilor rosii" in drumul lor spre titlu. Sa-i vedem, duminica viitoare si pe stelisti! (Nic. G)

Comentarii