Locul 6 ne-a fost scris

duminică, 22 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 Locul 6 ne-a fost scris

Ultimul meci disputat de voleibalistele iesence in aceasta editie de campionat a fost unul lipsit de orice miza, Penicilina luptind in deplasare cu Dacia pentru un obiectiv care nu mai interesa aproape pe nimeni, acela de a obtine locul 5 in detrimentul locului 6. In cele din urma pitestencele s-au impus (asa cum o facusera in precedentele doua jocuri din campionat) si au obtinut pozitia supseriora, in timp ce elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au ramas pe locul 6, acelasi pe care terminasera si sezonul regulat al campionatului.
In ciuda faptului ca jocul a fost unul lipsit de miza si de tensiune, putinii spectatori prezenti in sala sporturilor din Pitesti au putut asista la o dispua spectaculoasa, cu multe rasturnari de scor, in care favoritele lor au cistigat pentru ca au avut finaluri de set mai bune decit adversarele lor. Iesencele, care au jucat in acest meci mai mult cu gindul la finala Cupei, de peste doua saptamini, de la Bucuresti, au inceput meciul mai bine, atacurile in forta ale Cezarei Ruxadnoiu si blocajele eficiente ale Tatianei Popa si Cristinei Androhovici ajutindu-le sa-si adjudece primul set. "Trezite" de acest dus rece si mai ales de amenintarile voalate ale conducerii clubului Dacia, care nici acum nu si-au revenit dupa esecul eliminarii in sferturile de finala ale campionatului in fata celor de la Unic Piatra Neamt, pitestencele au jucat mult mai bine in setul al doilea, pe care si l-a adjudecat fara probleme.
Seturile cu numarul trei si patru au fost foarte "strinse", ambele echipe aflindu-se pe rind la conducere, insa pe finalul lor iesencele au cedat putin ritmul ("s-a vazut oboseala ultimelor jocuri, mai ales cea psihica", dupa cum spunea antrenorul Nicu Roibescu) si au pierdut simetric, la 23. La Penicilina au jucat Ruxandoiu, T. Popa, Dochia, Formagiu, Androhovici, Giurgea, Dulcianu, A. Popa si D. Marian.
Pentru iesence urmeaza doua saptamini de pregatiri intense in vederea finalei Cupei Romaniei, care se va disputa pe 5 mai, de la ora 16.00, in Sala Floreasca din Bucuresti, in compania Universitatii Bacau. Echipa bacauana se afla la egalitate, 1-1, cu Rapid Bucuresti, in finala campionatului national. Rapid a cistigat cu 3-2 prima partida, Universitatea si-au adjudecat cel de-al doilea meci cu acelasi scor. Urmatoarele doua sau trei partide ale finalei, care se disputa dupa sistemtul "cel mai bun din trei meciuri", vor avea loc la Bacau. (ICT)

Comentarii