Luceafarul fotbalului iesean

luni, 03 martie 2003, 00:00
2 MIN
 Luceafarul fotbalului iesean

Fara bani sau lobby, beneficiind de conditii minime de subzistenta, formatia de fotbal in sala Luceafarul Penitenicarul Mister Vicol Iasi a facut o figura frumoasa la primul campionat national, unde s-a clasat pe locul IV intre cele 12 echipe ce obtinusera calificarea in divizia A. Faza finala a campionatului, care a stabilit si ierarhia finala, s-a derulat recent la Odorheiu Secuiesc, detalii legate de turneu fiindu-ne oferite de fostul jucator al lui Poli, Daniel Cantea, actualmente antrenor-jucator la Luceafarul: "Efectiv, am ramas surpins de atmosfera de acolo. Tribunele gemeau de lume desi biletul costa 50 000 de lei, organizatorii fiind siliti sa puna ecrane in afara salii pentru ca si sutele de oameni ce ramineau pe afara sa poata vedea meciurile. Organizarea a fost fara cusur, cazarea si masa fiindu-ne asigurata la un hotel de trei stele iar arbitrajele, asigurate de cei mai buni arbitri romani, nu au lasat loc de comentarii".
Formatia ieseana a fost considerata revelatia competitiei, tinind cont de precaritatea situatiei materiale: "Echipamentul l-am primit cadou de la Federatie, la faza zonala de la Constanta, si am fost printre putinele echipe care nu au avut in spate un sponsor puternic. De altfel numai noi si Steaua Spatarei nu am avut prime de joc, jucatorii celorlalte echipe avind cite 100 $ la victorie, iar Venus Bucuresti, echipa ISM-ului, cite 200 $! De aceia, foarte multa lume s-a mirat ca am ajuns in semifinale, punctul nostru forte fiind coeziunea sufleteasca. Si daca nu cedam presiunii publicului in semifinala cu gazdele, cind am condus cu 2-0 iar apoi am pierdut cu 2-4, surpriza era si mai mare" a spus Cantea.
Evolutia iesenilor, incurajati la Odorhei de o mini-galerie, de 15 persoane, a facut ca Lungu, Anton, Acatrinei, Romila si Ciobanu sa se numere intre cei 30 de jucatori ce au fost convocati la trialul in urma caruia se va definitiva lotul national al Romaniei, primii trei avind mari sanse de a participa si la meciurile oficiale.
Pentru ca Luceafarul sa continue sa straluceasca este insa nevoie mai multe. "La nivelul lotului de jucatori, nu cred ca vom avea probleme deoarece alti fosti fotbalisti, Sirbu, Tiron, Condurache si Asavoaie se vor angaja la noi. In plus, avem voie sa facem orice legitimare, iar in Iasi exista un fond serios de jucatori tineri, talentati. Probleme pot aparea insa in legatura cu sustinerea materiala necesara pentru a ne putea prezenta la la cele 4 turnee care se vor organiza la a doua editie a diviziei A, ce incepe in iunie " puncteaza antrenorul Luceafarului, echipa care se va pregati in continuare in aer liber, pentru campionatul pe tara al Penitenciarelor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii