Luptind pentru fiecare set

sâmbătă, 28 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Luptind pentru fiecare set

Penultima etapa din sezonul regulat al Diviziei A de volei feminin le-a trimis pe fetele de la Penicilina in Capitala: ele urmeaza sa intilneasca astazi, de la ora 12, in deplasare, pe campioana en-titre, RATB Metrorex. Pe iesence le asteapta un meci mai mult decit dificil, tinind cont atit de forta adversarei, cit si de presiunea psihologica ce apasa, in aceste zile, asupra elevelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim. Dupa cum se stie, ele lupta umar la umar cu Dinamo si Unic Piatra-Neamt pentru obtinerea unuia din cele doua locuri disponibile in grupa valorica 1-6. Dinamo joaca acasa cu Rapid, iar nemtencele – la Brasov, cu Romradiatoare; partide foarte grele, in care ambele pot pierde. Probabil ca si Penicilina va fi invinsa de RATB, dar va conta foarte mult cu ce scor: in cazul in care Tatiana Popa si colegele sale ar reusi sa smulga un set ori doua campioanelor, acestea ar putea cintari foarte greu la stabilirea ierarhiei finale. Nu ne indoim ca iesencele vor face tot posibilul sa se intoarca cu tolba cit mai plina de la Bucuresti, dar sintem constienti ca reusita demersului lor depinde si de rezultatele adversarelor.
RATB se afla intr-o evidenta revenire de forma, evidentiata si de cele 4 victorii obtinute in ultimele 5 etape. Odata cu revenirea in teren a Tatianei Grabovetkaia, capul limpede al echipei, formatia lui Costinel Stan a intrat pe o panta ascendenta si lupta pentru obtinerea unui loc pe podium, care sa-i permita participarea in cupele europene. Stiut fiind ca bucurestencele au invins si in meciul tur, la Iasi, cu 3-2, trebuie sa fim obiectivi si sa acceptam ca lor le apartine prima sansa si in aceasta dimineata. Asa cum am spus, pe noi ne intereseaza mai mult sa nu luam bataie la zero…
Echipele probabile pentru acest meci:
RATB : Cioroianu, Minca, Simpetru, Grabovetkaia, Muresan, Sapatoru.
Penicilina : Covaliciuc, T. Popa, A. Popa, Formagiu, Marian, Androhovici.
Iata programul celorlalte meciuri ale etapei: Dinamo – Rapid (in tur, 0-3); "U" Cluj-Napoca – Dacia Pitesti (0-3); Universitatea Bacau – Metal 33 (3-1); Romradiatoare Brasov – Unic Piatra-Neamt (0-3); Universitatea Timsoara – Farul Constanta (3-2). (Ion TEODOR)

Comentarii