Miercuri se decide totul

duminică, 15 iunie 2003, 23:00
2 MIN
 Miercuri se decide totul

Primele manse a barajelor de promovare-retrogradare intre diviziile A si B, meciuri desfasurate pe terenurile echipelor din primul esalon, s-au incheiat cu scontatele victorii ale gazdelor, dar nici Poli AEK Timisoara, nici Otelul Galati nu se pot lauda ca au scapat de cunostinta cu Divizia B.
Otelul Galati – FC Oradea 2-1 (1-1) La Galati, s-a jucat un meci incrincenat, echipa locala cistigind la limita. Spectatorii galateni au inghetat in min. 8, cind Bogdan Vrajitoarea a reluat in plasa centrarea lui Mauta. Arbitrul Marian Salomir a vazut insa faza de autentic handbal facuta de ex-oltean si a anulat golul, acordind cartonas galben lui Vrajitoarea. In continuare, galatenii au dominat cu autoritate si au deschis scorul in min. 28, printr-un gol inteligent realizat de Flavius Cornea. In finalul reprizei, Salomir a acordat just penalty la un hent in careu facut de Catalin Tofan, lovitura de pedeapsa fiind transformata de acelasi Vrajitoarea. Dominarea galateana a continuat si in repriza secunda (permitind si citeva periculoase contraatacuri bihorene), dar nu s-a manifestat decit prin golul marcat in min. 67, de golgeterul Mihai Gurita la o faza facuta de jucatorul meciului, Cornea. Otelul mai putea inscrie in final de citeva ori, ratarea lui Sandu Cernat (bara, dintr-o pozitie ideala) fiind antologica. Pe ansamblu, succes meritat al Otelului, dar un avantaj fragil, care lesne poate fi contracarat in cazul unei evolutii bune a gazdelor, pe teren ideal.
Poli AEK Timisoara – Gloria Buzau 5-3 (1-2) Pe Bega, insa, s-a jucat un meci cu garda deschisa, intre doua formatii asemanatoare, cu stil de joc ultraofensiv si cu aparari pe alocuri penibile. Timisorenii ar fi putut cistiga mai lejer, ei avind si doua goluri corect anulate de arbitru, plus o sumedenie de ocazii, ratate cu lejeritate sau aparate de necunoscutul portar Leu. Cu toate acestea, gafele aparatorilor banateni (dintre care Constantinovici si Zanc sint jucatori cu mare experienta in campionatul extern) si ale portarului Andrian Bogdan, au facut ca Poli AEK sa-si ingreuneze singura misiunea pentru partida retur. Gloria, foarte periculoasa pe contraatac, a condus cu 2-0, prin golurile lui D. Gheorghe (’13) si Costel Petre (’26). Pina la pauza, Poli AEK n-a reusit decit sa reduca din handicap (Zanc – min. 28). Dar, la reluare, imbarbatata de o galerie fabuloasa, echipa timisoreana a reusit sa rastoarne rezultatul, prin golurile lui Silvasan (’54) si Florin Batrinu (’59). Elevii lui Viorel Ion (care n-a jucat, anuntindu-si revenirea pentru meciul retur) n-au cedat armele si au egalat prin Apostol (’68). Intrarea golgeterului Mircea Oprea la Poli AEK a decis rezultatul, acesta centrind decisiv pentru Ciprian Prodan imediat dupa ce a patruns in teren (’71) si inscriind pentru 5-3 in prelungirile partidei. Partidele retur vor avea loc la Oradea si Buzau, miercuri 18 iunie, de la ora 17,30. In cazul in care, dupa 90 de minute, scorul general este egal, se vor juca prelungiri cu regula golului de aur si, daca egalitatea persista, se va recurge la lovituri de departajare de la 11 m. (Nic. G)

Comentarii