Nauciti in doua minute

joi, 06 decembrie 2007, 00:58
4 MIN
 Nauciti in doua minute

Poli: Marc – Toma, Bernard (’46 – Kalai), Ilie, Paruolo – Leucuta, Mijin (’72 –
Homei), Tincu, Miclea – Cernoch (’64 – Manga), Bilba. Antrenor: Ionut Popa.

Rapid: Andrade – Sapunaru, Maftei, M. Constantin, I. Stancu – Herea (’80 -Tamandaré), Grigore, Grigorie (’62 – Maldarasanu), Cesinha – Burdujan, Boya (’73 – Raduta). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Bernard (’16), Paruolo (’90^2) / Grigorie (’54).

Arbitri: R. Dumitru (Brasov); M. Nagy (Cluj), I. Onicas (Zalau).

0-1, min. 37: Grigore trece dintr-o fenta de doi ieseni, scapa singur cu Marc, pe care-l executa lejer;

0-2, min. 38: Burdujan, din careu;

0-3, min. 90^2: Marc respinge in fata un sut din lovitura libera trimis de Maftei, iar Raduta, nemracat reia lejer in plasa.

Etichetati, in ultima perioada, drept "copii problema" de mai toata lumea, de la patroni la suporteri, fotbalistii ieseni nu aveau cum sa primeasca de Mos Niculae, decit o "nuielusa": eliminarea din Cupa Romaniei.

Amagirea echilibrului, cu egalitate la ocazii (Herea in min. 5, Stancu, bara in min. 18 / Cernoch – ‘9, Tincu – ’27) s-a spulberat in nici 100 de secunde, in care diferenta valorica a condus la rezultatul de la pauza, mentinut in ciuda ratarilor din finalul primului act.

Repriza a doua a mai adus doua lovituri libere irosite de gazde (Paruolo, Tincu), precum si un sut periculos al ultimului, dar golul a venit la cealalta poarta, la singura ocazie clara a giulestenilor.

Zapodeanu, pe urmele lui Gigi Becali!

^ Elocvent pentru situatia actuala de la Politehnica este un episod derulat la pauza, cind unul dintre actionarii Politehnicii, Ioan Zapodeanu, s-a adresat lui Gheorghe Nichita: "Domnule primar, sunati-l pe Boca sa-l bage pe Manga, ca am dat o groaza de bani pe el!". Cum ultimul, mult mai calm ieri, nu s-a conformat, Zapodeanu a scos telefonul! La conferinta de presa, Ionut Popa a fost ironic atunci cind a fost intrebat cum a jucat Manga. "Misto!" a fost raspunsul tehnicianului, care a motivat introducerea senegalezului: "Finantatorii mi-au adus jucatori de valoare, nu puteam sa nu-i bag, chiar daca a venit de citeva zile la echipa!".

^ Poli a evoluat in tricouri rosii si sorturi albastre, explicatia pentru alegerea facuta fiind data de Popa: "Tribunele sint alb-albastre, tricourile la fel, am vrut sa apara un contrast".

^ Linga oficialii rapidisti Constantin Zotta si Cristian Costache, au stat si jucatorii rapidisti accidentati, Emil Dica si Dani Coman.

^ Asa cum a promis, Popa l-a uns capitan de Miclea.

^ Pentru meciul cu Timisoara de duminica, tehnicianul iesean a anuntat ca sint sanse minime sa apara modificari: "Singurii jucatori care ar mai putea aparea sint Ciobanu, pe care l-am menajat, si Sfirlea, care nu este insa agreat".

^ Sponsorul Cupei l-a premiat la final pe jucatorul meciului, Nicolae Grigore.

^ Daca galeria Politehnicii (care a aprins si torte) l-a contestat, pentru o scurta perioada, pe Popa, antrenorul a fost sustinut de spectatorii de la tribuna B, care i-au scandat numele. De asemenea, si Zapodeanu a fost apostrofat de citiva spectatori

^ Curtat de Rapid, Bilba a fost apreciat atit de Rednic cit si de directorul executiv giulestean, Constantin Zotta, care au spus ca atacantul iesean are calitati, dar trece printr-o perioada mai putin fasta. Zotta a adaugat despre meci: "Sint fericit de aceasta victorie, pentru ca Iasul are o echipa buna. Noi insa sintem detinatoarea trofeului si vrem sa-l pastram. Pentru Poli e mai important campionatul decit Cupa, asa ca e normal sa fi jucat cu rezervele".

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Joc cistigat de o echipa valoroasa si pierdut de o echipa lipsita total de motivatie. Imi pare rau, insa am senzatia ca parca cineva vrea sa desfiinteze aceasta echipa. Acum mi-a spus presedintele ca inca un jucator i-a comunicat ca vrea sa-si rezilieze contractul, lucru ce se intimpla in fiecare zi, incepind de duminica. Am fost un grup, o familie si acum se alege praful! E inadmisibil sa se dea in mine sau in echipa de maniera in care s-a dat".

Mircea Rednic: "Sint fericit ca ne-am calificat, dupa un meci pe care l-am cistigat mult mai greu fata de cel din campionat. De altfel, si diferenta de scor e prea mare in opinia mea pentru ca adversarul a avut multe momente bune. M-a multumit prima repriza, insa la final i-am certat pe elevii mei pentru cum s-au prezentat in actul doi".

Zapodeanu il asteapta pe Viorel Moldovan

Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, care a spus despre meci ca "in calitatea mea de spectator imi pare rau ca am luat golul prea usor, pina atunci echipa evoluind bine", a lasat sa se inteleaga ca viitorul lui Popa in Copou depinde de meciul cu Timisoara: "Chiar daca la cald se spun multe, mie nu mi-e indiferent nici clubul, nici Ionut Popa, pe care-l consider inca prieten. Nu putem sterge luptele grele pe care le-am dus impreuna. Viitorul lui Popa va fi decis de catre actionari, probabil, saptamina viitoare, intr-o sedinta la care voi participa si eu.  Pina atunci insa, important este sa cistigam trei puncte cu Timisoara, meci in care speram sa nu mai avem ghinion".

In schimb, Ioan Zapodeanu, care a discutat cu Nichita si era curtat de multa lume la tribuna oficiala, a spus unor persoane ca il asteapta pe Viorel Moldovan in Copou.

In apararea lui Popa a sarit Mircea Rednic: "Ionut a facut treaba foarte buna la Iasi. Nu avea cum sa se schimbe in patru ani. Se uita foarte repede insa aceste lucruri, iar cind lucrurile nu merg bine, de vina e antrenorul. Ar trebui sa ne uitam si la jucatori, unii dintre ei, lipsiti de ambitie, multumindu-se cu putin".

Comentarii