Ochii pe Craiova!

marți, 11 aprilie 2000, 23:00
3 MIN
 Ochii pe Craiova!

In acest mijloc de saptamina, nu este programata vreo etapa din serialul cu iz de telenovela rasuflata, numit Divizia A URSUS, ci doar un singur meci restant, din etapa a doua a returului, intre Rocar si Steaua. Capul de afis al zilei este constituit de returul semifinalelor "Cupei Romaniei" la fotbal, in special de meciul dintre Rapid si Universitatea Craiova. De la ora 14,00, pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, are loc partida Dinamo Bucuresti – Otelul Galati. In tur, la Galati, elevii lui Cornel Dinu au cistigat cu 2-0, astfel incit este greu de presupus ca ei vor putea rata prezenta in finala.
Din acest motiv, antrenorul Dinu este decis sa-si menajeze o parte din efectiv, in special jucatorii care sint usor accidentati, Mihali, Hildan si Nastase, mai ales ca, in week-end-ul urmator, Dinamo va juca in Giulesti, contra Rapidului, un meci in care nu poate exista nici o strategie, datorita, evident, rivalitatii extreme dintre cele doua cluburi.
Cel mai important meci se disputa, insa, in Giulesti, de la ora 16,00. Rapidul va incerca sa rastoarne avantajul de doua goluri luat de Universitatea Craiova in tur, pentru a-si putea indeplini unicul obiectiv posibil: Cupa Romaniei, lucru care, in conditii normale, n-ar fi prea usor, stiindu-se ambitia cu care joaca oltenii in partidele cu mare miza. Dar, craiovenii se afla intr-o situatie dificila in campionat si deja se vorbeste de un posibil "troc" cu staff-ul visiniu: cale libera pentru Rapid in finala contra punctelor din Giulesti, din ultima etapa, care ar putea insemna salvarea Craiovei. Totusi, un asemenea tirg, perfect posibil daca in locul Craiovei s-ar afla Gloria, Brasovul sau Ceahlaul, pare incert. Ne amintim ca acum doi ani, oltenii au dat cu piciorul unei calificari in Cupa Cupelor, pentru a juca corect ultima etapa contra Rapidului, in Banie, ceea ce a insemnat pierderea titlului de catre echipa lui Mircea Lucescu. Avind in vedere antecedentele, dar si starea actuala de fapt, ambele variante sint posibile: o victorie cu 3-0 a Rapidului, ceea ce ar insemna, poate, salvarea unei echipe de mare valoare, sau un rezultat sinonim cu titlul de campioana a fair-play-ului directionat spre Craiova, dar care ar putea duce la situatia ca tara noastra sa fie reprezentata in Cupa UEFA de o divizionara B. La o asemenea grupare de posibilitati si argumente, mai trebuie luate in calcul si interesele gruparii de sub Pietricica. In cazul unei calificari craiovene in finala, Ceahlaul si-ar vedea irosite sansele europene, de aceea influientul presedinte nemtean Gh. Stefan ar putea manevra "cooperativa" campionatului, in directia salvarii Craiovei, daca, bineinteles, deznodamintul partidei din Giulesti ar fi cel dorit de el. Unul dintre conducatorii Universitatii a declarat recent ca echipa isi va apara sansele chiar cu riscul retrogradarii, iar antrenorul Emil Sandoi neaga orice intelegere potentiala cu "visiniii". Partida va fi arbitrata de Marcel Lica, cunoscut in mediile oculte ca un "fluieras" cu putine simpatii oltenesti.
In ceea ce priveste meciul de campionat, este interesant de urmarit un joc sustinut de Rocar acasa "pe bune", stiut fiind ca Steaua nu poate accepta jocurile in maniera celor disputate in ultima vreme pe terenul din Drumul Gazarului. Cu toate acestea, se zice ca Rocar nu considera acest meci pe viata si pe moarte stiut fiind ca eventualele puncte pierdute astazi, vor putea fi usor recuperate simbata, in partida de la Onesti, cu o formatie virtual retrogradata.
Cele doua partide din semifinalele Cupei Romaniei vor fi transmise in direct de canalul "Antena 1". (Nic. G)

Comentarii