One man show: Ionut Popa

joi, 17 mai 2012, 22:18
3 MIN
 One man show: Ionut Popa

CSMS Iasi a organizat ieri o conferinta de presa la care a participat doar antrenorul principal al echipei, Ionut Popa. Acesta si-a inceput speechul prin cateva trimiteri la jocul de sambata cu Sageata Navodari: "Am inceput saptamana sub auspicii nefavorabile. Gado este accidentat, iar mai multi jucatori s-au resimtit din plin, dupa ce au fost loviti tare de cei de la Botosani. Cel mai rau s-au simtit Ciucur si Marjanovic, care nu s-au antrenat la capacitate normala. Tinand cont si de faptul ca sambata intalnim un adversar extrem de valoros, cu jucatori experimentati, care m-a impresionat in tur si care are sanse de promovare, trebuie sa fim foarte atenti, pentru a continua seria buna din ultima perioada. In acest sens, printre masurile pe care le-am luat se numara si intrarea in cantonament inca de joi". Tehnicianul crede in continuare ca Iasul are o misiune extrem de dificila pe acest final de sezon. "Bucuria mea este ca nu am retrogradat! La cum s-a inceput in vara, daca veneam prin etapa a sasea sau a saptea nu stiu ce sanse mai erau sa ramanem in Liga a II-a! Pentru a promova, avem nevoie de sapte puncte, puncte care vor fi extrem de greu de obtinut. Asta pentru ca jucam cu o echipa care se bate la promovare, Sageata, una care are un joc excelent, Dunarea Galati si alta, Farul, care a vizat si ea promovarea. In acest timp, Viitorul este ca si promovata, iar Delta are trei puncte asigurate si mai intalneste pe Braila, o echipa care e ciuca batailor afara, unde merge doar pentru a cheltui bani pe deplasare si cazare si Gloria, care cred ca nici nu se mai prezinta la Tulcea. In concluzie, lupta pentru locul II este dificila si se va da intre noi, Delta si Sageata" a spus Popa, care s-a referit si la publicul iesean: "Nu prea am vazut spectatori prin tribunele noastre. Nu stiu daca intrarea va fi libera la meciul cu Sageata. Daca ar fi dupa mine, as face si spatiu verde pentru spectatori! I-as primi cu paine si sare. Totusi, lumea nu poate fi obligata sa vina la stadion. Daca vrea, vine, daca nu – nu".

Antrenorul nu a vrut sa vorbeasca de viitor, spunand ca nu i s-a propus prelungirea contractului: "Angajamentul meu cu Iasul expira pe 1 iulie. Eu nu am primit nicio oferta de prelungire a contractului, asa ca nu-mi fac niciun plan. Nu sunt oracol sa stiu ce va fi. Oracol in fotbalul romanesc e unul singur: Mitica".

Provocat pe tema Botosani, echipa a carei oficiali au spus despre CSMS ca este una dintre cele mai slabe formatii din serie, Ionut Popa a reactionat dur: "Sa-mi fie iertata lipsa mea de cultura generala, insa, pana acum, nu auzisem de Botosani sau de cascaval gaurit (n.r. – numele presedintelui FC Botosani este Sfaiter). Stiam doar ca e pe undeva pe langa Ipotesti! Credeam ca e un targusor, care are sinele tramvaiului mai late decat cele ale oraselor. Am auzit ca un copil pe care-l durea mana stanga a fost operat aici la mana dreapta si ca o gravida care a facut chiuretaj la doua luni e insarcinata in luna a patra!".

Intrebat despre finalul aprig din Liga I, seful bancii tehnice iesene a glumit: "Nu am nicio preferinta in ceea ce priveste viitoarea campioana. Eu mi-as fi dorit sa castige CS Mioveni, insa, daca am plecat eu de acolo… Oricum, ce se intampla la Mioveni ar trebui sa fie un semnal de alarma. Nicio echipa care va promova din Liga a II-a nu e mai buna decat argesenii, care au facut cateva puncte!"

Referitor la patronii care suna antrenorii pentru a le da sfaturi, Popa a spus: "Daca eu as pati asa ceva, as pleca imediat de la o echipa. Nu inainte de a-l baga in aia a ma-sii! Si Berlusconi daca ar fi, asa as face! Ce esti, carpa sau antrenor?"

Aseara, sefii CSMS Iasi au anuntat ca intrarea la jocul CSMS Iasi – Sageata Navodari va fi libera.

Comentarii