Penicilina a inviat

joi, 09 decembrie 2010, 00:42
2 MIN
 Penicilina a inviat

Penicilina, echipa fanion a sporturilor cu mingea in Iasi, a avut o disparitie scurta. Dupa ce Clubul Feminin de Volei Penicilina Iasi s-a retras din Divizia A, noua structura, CS Penicilina Iasi, care a primit personalitate juridica in data de 19 octombrie a.c., a fost prezentata ieri, in cadru oficial de catre conducerea SC ANTIBIOTICE SA, in frunte cu directorul Ioan Nani. Cadru oficial si chiar festiv, daca ne gindim ca aceasta prezentare a fost gindita ca "o intilnire de suflet": in acest an s-au implinit 40 de ani de la primul titlu national cucerit de o echipa ieseana, bineinteles Penicilina Iasi, si, de asemenea, oficialii de la ANTIBIOTICE SA sarbatoresc in aceste zile 55 de ani de la infiintarea societatii. La 3 martie 1970, Aurelia Ichim, Florentina Itu, Ana Chiritescu, Carolina Hatura, Ana Zabara si celelalte voleibaliste ale Penicilinei, conduse de antrenorul Nicu Roibescu, erau primite in triumf in Gara Iasi de suporterii sportului iesean, episod repetat trei ani mai tirziu. Anii au trecut si, cu mici exceptii, Penicilina a ramas in elita voleiului feminin romanesc, pina in aceasta toamna trista, cind echipa ieseana s-a retras din campionat, datorita unor neintelegeri manageriale, care au condus cu retragerea sprijinului acordat de compania de medicamente ieseana, gruparii conduse de Nicu Roibescu. "Campionatul va fi mai sarac fara Penicilina", a spus atunci, marele rival al Iasului, Vasile Ouatu, finantatorul echipei Unic Piatra Neamt si a repetat-o si ieri, in sala "Al. I. Cuza" a Hotelului Unirea, unde a fost invitat, alaturi de un alt sustinator al sportului din aceasta parte a tarii, Catalin Buhaianu, de la ProVolei Botosani.

Iata ca  ANTIBIOTICE SA a adus o veste buna, nu atit pentru rivali, ci mai ales pentru iesenii indragostiti de volei. In maximum doi ani, Divizia A1 se va "imbogati" la loc, intrucit a fost lansata oficial noua Penicilina. Presedintele executiv al CS Penicilina Iasi va fi Vasile Stinga (nu antrenorul nationalei masculine de handbal, ci liderul sindical de la Antibiotice!), ajutat de voleibalista Tatiana Popa, care nu a renuntat inca sa arunce mingi peste fileu. Momentan, echipa de volei cuprinde doar jucatoarele care au ramas pe pozitii, Tatiana, Mihaela Ionescu, Alina Melinte, Lidia Timofte, Daniela Popovici, Mara Ciocoiu si alte tinere voleibaliste, cu antrenorul Rares Puni pe banca. Echipa se poate inscrie in vara viitoare in Divizia A2 si, deci, ar putea sa revina in primul esalon in 2012, asta daca nu se vor retrage alte echipe si gruparea ieseana va fi invitata in A1 inca de la anul.

La intilnirea de la "Unirea" s-a discutat si despre viitor, nu numai despre trecut: "Dorim sa depasim performantele Penicilinei de altadata si sa egalam performantele firmei noastre de medicamente. In viitor, vom intari lotul cu jucatoare din tara si strainatate, dar baza o va constitui pepiniera proprie", a spus directorul Ioan Nani, de la ANTIBIOTICE SA.

Comentarii