„Poli poate promova la pas!”

joi, 23 iunie 2011, 22:03
5 MIN
 „Poli poate promova la pas!”

Domnule Falub, in momentul in care Leo Grozavu a fost numit manager al Politehnicii, acesta a declarat ca dumneavoastra aveti cele mai mari sanse de a fi antrenor si in sezonul viitor, parerea managerului fiind sustinuta public si de alti oficiali ai clubului. La instalarea lui Marius Baciu, Grozavu a sustinut ca nu v-a mai ofertat deoarece a avut probleme de comunicare cu dumneavoastra. Care au fost aceste probleme?

– Eu nu comentez ce spun alte persoane. Precizez doar ca de fiecare data cind am fost intrebat despre ceva legat de echipa, eu am raspuns prompt conducatorilor clubului, indiferent de numele acestora.

– Pe parcursul returului, atit primarul Iasului, Gheorghe Nichita, cit si fostul presedinte al clubului, Grigore Sichitiu, au declarat ca veti ramine si anul viitor la Poli. De cind Grozavu a fost instalat manager, ati primit vreo oferta concreta de prelungire a contractului?

– Dupa meciul cu Turda, atunci cind am aflat ca Leo va fi manager, l-am intrebat deschis daca are nevoie de mine si in sezonul viitor. Atit el cit si domnul primar, care era de fata, mi-au spus ca vom continua impreuna. Eu sint un om de onoare. Din punctul meu de vedere, un cuvint dat e mai mult decit un contract. Eu am considerat acel lucru mai mult decit o oferta. Drept urmare, am refuzat o oferta de la o echipa de Liga I. Dupa ce s-a terminat campionatul, nu am mai primit insa nici un telefon de la cineva din conducerea Politehnicii. Abia dupa instalarea lui Marius Baciu ca antrenor, m-a sunat Leo Grozavu sa-mi spuna decizia pe care a luat-o.

– Cum ati primit vestea?

– Nu sint ipocrit. Recunosc ca imi pare rau ca nu am continuat la Iasi! Chiar daca am lucrat in conditii foarte grele la Poli, m-am atasat foarte mult de grupul pe care l-am creat, de colaboratori, de oras. Eu cred ca am lasat ceva in urma mea si doream ca cresc in continuare o echipa formata din multi ieseni tineri si citiva jucatori de caracter cu experienta. Provocarea mea nu era sa promovez, pentru ca eu stiu ce inseamna o promovare, ci sa formez o echipa cu multi ieseni, care sa reziste in Liga I. Eu cred ca daca se va avea grija, Avramia si Herghelegiu, care sint si acum la lotul de juniori, Balan, care a facut doua meciuri foarte bune pe final de sezon,  Cretu sau Badic, care au destule calitati, Hutanu, Dodan ori Andries, pe care conducerea mi i-a luat si i-a trimis in judet, pot creste pina la nivelul de a deveni jucatori pe care echipa orasului lor se poate baza pentru mentinerea in elita. Daca ma refer in special la tineri, asta nu inseamna ca-i uit pe un Tudor, un Gado, un Patrascu ori ceilalti jucatori care au dat probe de caracter pe tot parcursul returului.

– De ce ar mai fi fost nevoie ca promovarea sa fie realizata in acest sezon?

– Cred cu toata taria ca daca in iarna erau adusi cei doi jucatori de zona centrala de care am discutat atitea luni ori daca eram mai mult sprijiniti de conducere pe parcursul returului, acum eram macar la baraj. Cred ca daca domnul primar venea de doua ori la vestiar in momentele importante, ori daca organizam corespunzator deplasarile de la Alba Iulia si Arad, mai faceam trei puncte, cu care ajungeam Sibiul, o echipa pe care am invins-o clar in meci direct. Iar acum Poli si nu Vointa se pregatea pentru barajul de promovare cu Sageata!

– Leo Grozavu a sustinut ca s-au cheltuit prea multi bani in acest sezon pentru o echipa care a terminat pe locul VI si care are putini jucatori sub contract.

– Repet, nu comentez spusele altora. Eu mi-am spus de mai mult timp parerea: rezultatele au depasit conditiile. Eu nu am fost manager la echipa, nu am incheiat nici un contract cu jucatorii, nu stiu ce salarii au avut ci doar ca nu si-au primit nici o prima de cind am venit eu la echipa. Eu am fost doar un antrenor care a contat pe fotbalisti despre care am fost asigurat ca vor ramine si din vara la Poli. Croitorul face costum din materialul pe care-l are la dispozitie.

– Ce credeti ca va face Politehnica in sezonul viitor?

– Politehnica poate promova la pas!

– Pe ce va bazati cind sustineti acest lucru?

– Pe calitatile jucatorilor pe care i-am amintit, pe faptul ca aud ca echipa se va intariri in aceasta vara dar si pe lipsa unor contracandidate la promovare. Am tot studiat seria I, unde Poli va juca, si efectiv nu vad ce echipa si-ar putea depune candidatura la urcarea in Liga I.

– Dumneavoastra ce veti face in continuare? Aveti vreo alta oferta acum?

– Ma linistesc o perioada, stau alaturi de familie, pe care am neglijat-o in perioada in care am lucrat la Poli si apoi voi analiza viitorul meu profesional.

 

Lotul se subtiaza

Dupa ce l-a ratat pe atacantul Attila Hadnagy, care si-a prelungit contractul cu FC Brasov, CSMU Politehnica Iasi e la un pas de a nu reusi concretizarea altor tinte de transfer. Programarea meciului de baraj pentru promovare in Liga I dintre Vointa Sibiu si Sageata Navodari a blocat tratativele pe care iesenii le duceau cu portarul ardelenilor, Segiu Dani (19 ani), si cu mijlocasul dobrogenilor, Ovidiu Vezan (26 ani). Discutiile continua cu alti fotbalisti, iesenii fiind cei mai optimisti in privinta obtinerii semnaturilor portarului Dumitru Hotoboc (33 ani), al treilea goal-keeper al Craiovei in sezonul trecut, si mijlocasului Daniel Orac (26 ani), care nu si-a gasit echipa in retur, dupa ce in iarna a fost disponibilizat de Pandurii Tirgu Jiu. Dintre jucatorii care au incheiat sezonul la Iasi despre care s-a spus ca vor fi ofertati sa continue la Poli, pistele Alexeev, Hutan si Muth s-au inchis, Gado, Ghiceanu si Siminic sint la un pas de a refuza prelungirea contractelor, nemultumiti de ofertele primite, sperante mai mari de continuare a colaborarii fiind doar in cazurile lui Tudor si Patrascu.

Comentarii