"Competitia KO" nu si-a dezmintit renumele

joi, 13 noiembrie 1997, 00:00
3 MIN
 "Competitia KO" nu si-a dezmintit renumele

Ieri s-au disputat 15 partide din 16-imile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. Doua dintre ele au pus fata in fata echipe din primul esalon, ambele necesitind prelungiri. La Bistrita, Gloria a invins destul de greu pe Chindia Tirgoviste , cu 3-2, prin golul de aur al lui Mironas, in min. 103. Demna de remarcat este prestatia veteranului Mario Marcu, care a inscris doua goluri pentru tirgovisteni. La Suceava, partida dintre Foresta si Universitatea Craiova a ajuns la faza loviturilor de la 11 m. Bucovinenii au condus de doua ori, cu 1-0 si 2-1, prin golurile lui Ciobanu, dar Ungur a egalat in min. 87, dupa ce mai inscrisese si Trica in min. 32 Prelungirile nu au dat nici un rezultat, astfel ca la "loterie" s-au impus craiovenii, care au ratat o singura data (Trica), in timp ce "forestierii" au gresit de doua ori prin Al. Gheorghe si Ghinea. Deci, scor cumulat: 7-6 pentru olteni.
Alte cinci echipe din primul esalon au parasit competitia, in fata altora din divizii inferioare. Daca infringerea Jiului la FC Bihor , una dintre fruntasele Diviziei C, nu este surprinzatoare, scorul de 4-0 da adevarata dimensiune a situatiei actuale a echipei minerilor. Au mai fost eliminate Ceahlaul Piatra-Neamt ( 0-1 la Medias, cu Gaz Metan ), CSM Resita (1-2 la Alba-Iulia, cu Apullum), Universitatea Cluj (2-3 la Buzau, cu Gloria) si Petrolul Ploiesti (0-1 la Craiova, cu Electroputere).
Foarte greu s-a impus Rapidul lui Mircea Lucescu la Midia: 1-0 cu divizionara B locala, printr-un gol marcat de Sumudica, in min. 81, intr-un meci "aerisit", prin eliminarea jucatorilor Miu (Midia) si Dulca (Rapid). Fara probleme a cistigat Steaua la Dunarea Calarasi, cu 3-1, Catalin Munteanu facindu-si din nou norma de doua goluri. Danciulescu a completat festinul, ex-suceveanul Gavrilescu a inscris golul de onoare (egalind la 1), iar fundasul Zeciu a ratat un penalty, cind cartile erau deja facute. La Roman, Otelul a cistigat lejer cu Laminorul , scorul de 5-2 (3-1) realizat in fata divizionarei C lipsindu-ne de comentarii. La Baia Mare , intr-un joc mai putin echilibrat decit se anticipase, FC Arges a eliminat puternica formatie locala, cu 2-0 . Jocurile au fost facute de batrinul Iulian Chirita, autorul ambelor goluri, in minutele 19 si 89, inaintea ultimului gol fiind eliminat fundasul argesean Lacusta. La Timisoara, Politehnica a fost invinsa cu 1-2 de Sportul Studentesc , iar in meciul Corvinul – Dinamo de la Hunedoara, diferenta a fost semnata de liliputanul Florentin Petre, autorul singurului gol, in min. 61, inscris in poarta hunedoreana. Farul Constanta a avut nevoie de prelungiri la Focsani cu divizionara C, FC Vrancea Diplomatic (1-0, gol de aur in min. 96, inscris de Grigoras), iar victoria lui FCM Bacau la Brasov ( 1-0 cu Metrom ) confirma, poate, un nou inceput de drum, cu aducerea lui Halagian la timona. In min. 67, noua achizitie Trofin a semnat eliminarea brasovenilor.
In concluzie, in optimi s-au calificat 10 echipe din Divizia A, cinci devizionare B (Gaz Metan, CSM Resita, Apullum Alba-Iulia, Gloria Buzau si Electroputere Craiova) si o echipa din cel de-al treilea esalon, FC Bihor. Meciul Poiana Cimpina – FC National va avea loc miercurea viitoare. (GIN)

Comentarii