"Miercuri incep treaba la Iasi"

luni, 06 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 "Miercuri incep treaba la Iasi"

Asa cum "Monitorul" v-a informat inca de simbata prin Copou a inceput sa se vorbeasca de instalarea pe banca tehnica a echipei a lui Ion "Lita" Dumitru. Ideea, lansata de Stelian Mladin (un apropiat al lui Costel Radeanu si Ovidiu Fotea, care doreste sa faca parte din conducerea lui Poli), cel care i-a adus in Copou pe Barbu, Poenaru si Cinca, prinde contur din ce in ce mai mult, fostul jucator stelist fiind prezent si la meciul de simbata, de la Onesti, atunci cind a plecat cu 5 minute inainte de sfirsitul partidei. Contactat telefonic ieri Dumitru a fost foarte transant: "Miercuri sint la Iasi pentru a incepe treaba. Impreuna cu mine vor veni si 3 jucatori: Ion Serban de la Fulgerul Bragadiru, un fotbalist de 21 de ani de la National si fiul meu, Claudiu, unul dintre motivele pentru care voi veni la Poli. El a fost terorizat cind a fost la Rocar pe vremea lui Marius Stan si toata lumea astepta sa joace ca mine insa are sansa sa-si revina pentru ca s-a pregatit. De altfel, la Iasi nu voi veni pentru bani ci pentru ca vreau sa incerc sa scap echipa de la retrogradare. Nu promit acest lucru insa sint sanse sa reusesc pentru ca nu este totul pierdut, echipele de B fiind de valori uniforme. De altfel, Poli arata ca o echipa de primele 5 locuri! Trebuie insa o minima organizare si motivare". Despre impresia lasata de Poli la Onesti, Dumitru a fost foarte critic: "Echipa are calitati insa joaca dupa ureche. Cind se pierde mingea fiecare jucator sta. Eu nu-l schimbam pe Ionescu, care a fost cel mai bun jucator iar pe libero (n.n. – Urdaru) il scoteam din fotbal de 20 de ani. Apoi, din cele 4 lovituri libere pe care le-a avut Matinca, care cred ca trebuie sa mai slabeasca, eu dadeam cel putin un gol, chiar si acum!"
In ceea ce priveste aspectul financiar al colaborarii cu Poli surse iesene demne de incredere au spus ca lui Dumitru i s-au promis doar salariu si prime de joc, prima de obiectiv de 10 000 $ urmind a fi incasata doar daca Poli ramine in B.
Totusi, nimic nu este deocamdata batut in cuie, presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli, Romeo Olteanu spunind: "Eu inca nu am vorbit cu Dumitru! Totul se va decide in sedinta de marti a Consiliului, in care cred ca se va lua in calcul si aceasta varianta". (Ovidiu MINEA)

Comentarii