"Trofeul Carpati" la handbal feminin revine in forta

miercuri, 19 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 "Trofeul Carpati" la handbal feminin revine in forta

Orasul Râmnicu Vâlcea va gazdui la sfirsitul acestei saptamini o noua editie a "Trofeului Carpati" la handbal feminin, la care vor participa echipele Danemarcei (campioana olimpica si europeana), Germaniei (ocupanta locului 5 la ultimul Campionat Mondial), Rusiei si, bineinteles, României. "Trofeul Carpati" reprezinta ultima verificare a celor patru formatii inaintea Campionatului Mondial de handbal, care va avea loc in Germania in perioada 30 noiembrie – 14 decembrie. Toate cele patru competitoare vor veni la turneul de la Vâlcea cu echipele cu care vor juca la CM, din acest punct de vedere aceasta editie a "Trofeului" fiind cea mai puternica din 1986 incoace.
Echipa României se afla deja la Olanesti, unde va fi cazata si delegatia Rusiei, care soseste pe 21 noiembrie. Formatia daneza si cea germana vor veni pe 20 noiembrie si vor locui la hotelul "Alutus" din Rm. Vâlcea.
Meciul de deschidere, România-Germania, va avea loc vineri, ora 18,15 si va fi urmat la ora 20,00 de intilnirea Danemarca-Rusia. Simbata, la ora 16,30, Germania va juca cu Rusia, iar de la ora 18,15 este programata partida România-Danemarca. Duminica, la ora 10,00, se va disputa meciul Germania-Danemarca, ultima confruntare fiind România-Rusia, de la ora 11,45. Arbitrajul va fi asigurat de un cuplu din Slovenia, unul din Bulgaria si doua din România (Mateescu-Dancescu si Plesa-Pripas).
Competitia se va bucura si de prezenta unor personalitati ale handbalului mondial: germanul Raymond Hahn, secretarul general al Federatiei Internationale si suedezul Staffan Holmqvist, presedintele forului european. De asemenea, va fi prezent Frantisek Taborsky (Cehia), membru al Comisiei de competitii a EHF, care va face o inspectie in vederea acordarii organizarii Campionatului European de handbal feminin din anul 2000 României.

Comentarii