Rapid – sub zodia Astrei

marți, 25 mai 1999, 23:00
3 MIN
 Rapid – sub zodia Astrei

Daca simbata Olimpia Satu Mare ar fi reusit, intr-un fel, sa pedepseasca ineficacitatea exasperanta a rapidistilor, iar FC National si-ar fi onorat blazonul pretins aurit la Resita, am fi avut sansa unui final de campionat cit de cit animat. Acum, inaintea antepenultimei etape, variantele care mai exista sint pur teoretice. Dinamo poate intoarce in favoarea ei duelul pentru titlu cu Rapid, numai daca reuseste sa cistige toate cele trei meciuri ramase, iar giulestenii irosesc patru puncte. Daca luam in serios aceasta ipoteza, meciul etapei va avea loc la Ploiesti, intre Astra si Rapid. Un singur punct smuls de prahoveni in acest joc poate induce sperante neasteptate in Soseaua Stefan cel Mare si poate readuce Craiova in pozitia de purgatoriu pentru Rapid, avind in vedere ca simbata, amalgamul olteano-ardelean al lui Bondrea va poposi in Potcoava. Si daca Universitatea ar reusi si ea ceea ce era cit pe ce sa comita pe stadionul Dinamo, fularul visiniu ar ajunge numai bun de aruncat la "ciini"… Dar iluziile dinamoviste par, totusi, a fi simple baloane de sapun. La Astra, situatia este departe de a fi… stralucitoare, framintarile generate de demisia antrenorului si managerului avind reverberatii si in lot. Nu stim, de asemenea, cit de mult doresc "astralii" sa intre in bucluc cu Copos si ai sai, stim doar ca, in mod normal, Rapidul nu prea are cum sa piarda cele trei puncte, ceea ce ar transa in proportie de 99 % problema titlului. Ca un facut, Dinamo va juca acasa cu cealalta echipa a Aurului Negru si – nu pentru ca Ion Marin ar fi un sentimental, doamne pazeste – dar nu are cum sa se incurce.
Pe un alt plan, FCM Resita se va duce la Satu Mare pentru a cuceri cele trei puncte planificate. Sub furnale, atmosfera este acum mai destinsa, poate si pentru faptul ca rivalii din Suceava s-au prezentat in Ghencea ca o echipa resemnata. Victoria de la Satu Mare este absolut obligatorie, pentru a preintimpina o surpriza neplacuta ce ar putea veni simbata, de la Ploiesti, din partea Forestei. Aceasta echipa brava, dar neajutorata, joaca pe teren propriu cu FCM Bacau si nu vedem cum elevii lui Halagian ar putea sa faca vreo traznaie, in pasa neagra in care se afla.
In sfirsit, un derby mai mult de orgoliu pe stadionul "Cotroceni": FC National – Steaua, a carui miza ar putea fi doar platonicul loc II detinut in prezent de militari. Nu Nationalul este, insa, pericolul principal pentru stelisti, ci FC Arges, care se duce la vinatoare sigura pe stadionul din Cluj. In rest, trei meciuri fara miza, a caror importanta rezida doar in statistica editiei…
Programul etapei: Dinamo – Petrolul (in tur, 3-2); Astra Ploiesti – Rapid (0-1, TV Antena 1); Foresta – FCM Bacau (1-4); "U" Cluj – FC Arges (0-3); Otelul – Farul (1-0); Gloria – Ceahlaul (2-3); Universitatea Craiova – FC Onesti (2-3); Olimpia – CSM Resita (1-1); FC National – Steaua (0-1, TVR 1). Toate partidele vor incepe la ora 17,00. (GIN)

Comentarii