Rapidul ierneaza pe locul 1

luni, 07 decembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Rapidul ierneaza pe locul 1

. CSM Resita – Universitatea Craiova 3-2 (1-1) . Savu (27), Doana (60), Szijj (63) / Dani (13), Sava (77). Infringerea cu 2-3 pare a fi un leit-motiv al craiovenilor in deplasare. Interesant este faptul ca toti cei cinci marcatori au inscris pentru prima (si, evident, ultima) oara in acest tur de campionat. Cea mai frumoasa reusita este, insa, cea realizata de tinarul Alin Savu, de la CSM Resita.
. Rapid Bucuresti – Universitatea Cluj 3-0 (0-0) . Sumudica (47 – penalty), Nanu (64), Pancu (84). Cu o echipa cirpita cu juniori, clujenii au rezistat cu brio o repriza in fata Rapidului, care pare sa nu se fi regasit dupa despartirea de Mircea Lucescu. A trebuit sa cada un penalty, pentru ca Marius Sumudica sa trezeasca ambitiile rapidiste. Cel mai frumos gol a fost realizat de fundasul Nanu, la prima isprava de acest gen de cind joaca in prima divizie.
. Farul Constanta – Gloria Bistrita 3-1 (1-0). Dragulin (22), Cornateanu (72), Stan (89) / Ganea (58). In min. 40, Ganea (Gloria) a ratat un penalty. Constantenii s-au desprins pe finalul unui joc greu cu echipa lui Jean Padureanu, la care vioara I a fost din nou atacantul Viorel Ganea.
Petrolul Ploiesti – FC National 1-3 (1-1). Todoran (43) / Duna (4 – penalty), Butoiu (52), Caramarin (75). Pe stadionul prahovean, Nationalul lui Alexanco a dat o lectie de joc pe contraatac, pentru care pina si maestrul Halagian ar putea fi invidios. Victoria a fost conturata dupa golul lui Caramarin, acelasi jucator care a ratat cu nonsalanta o ocazie mult mai mare decit cea din care a inscris.
. Steaua Bucuresti – Astra Ploiesti 1-0 (1-0) . Trica (27). Meci cistigat cu destule emotii de stelisti, la o mare greseala a apararii oaspete. Ploiestenii au avut doua ocazii de egalare, ratate de Mihai Dascalescu.
FC Onesti – FC Arges 0-3 (0-3) . Mutu (2, 10, 40). La ultimul meci sub culorile pitestene, copilul teribil Mutu a reusit o tripla de zile mari, care complica substantial situatia onestenilor. In retur, acestia vor avea de primit vizita tuturor mai marilor campionatului: Dinamo, Rapid, National si Steaua!
Ceahlaul Piatra Neamt – Foresta Falticeni 2-1 (1-1). Axinia II (40), Marc (78) / Baicu (37). Ca de obicei, bucovinenii joaca frumos in deplasare, inscriu, dar pierd in final. Ce mai e de spus?
FCM Bacau – Olimpia Satu Mare 2-1 (2-1) . Ardeleanu (30), Axinte (45) / Luput (22). Golul marcat de Luput a intretinut prea putin sperantele satmarenilor. Jucatorii din Bacau, alcatuiesc sub bagheta lui Halagian o echipa prea solida pentru a fi invinsa pe teren propriu de o candidata la retrogradare!
. Otelul Galati – Dinamo Bucuresti 2-1 (0-0). G. Ioan (73), Tanase (94) / Lupescu (58). Pe un teren imposibil, Dinamo a pierdut titlul de toamna in ultimele minute ale unei partide de angajament, prin doua goluri de o rara frumusete.
Golgeteri: Viorel Ganea (Gloria) – 17 goluri; Marian Savu (FC National) – 14 goluri; Constantin Barbu (FC Arges), Marius Sumudica (Rapid) – 13 goluri.
Prima etapa a returului va programa, la primavara, meciurile: Steaua – Universitatea Craiova; Rapid – FC Arges; Otelul – Foresta; Ceahlaul – FC National; CSM Resita – "U" Cluj; Gloria Bistrita – Dinamo; FCM Bacau – Astra Ploiesti; Farul – FC Onesti; Petrolul – Olimpia Satu Mare. Pina atunci, mai e o bucata buna de iarna! (GIN)

Comentarii