Reinvie Copoul fotbalistic

vineri, 18 august 2000, 23:00
2 MIN
 Reinvie Copoul fotbalistic

Astazi, Poli isi face debutul pe teren propriu in actuala editie a campionatului diviziei B de fotbal. Firesc, emotii mari, mai ales ca iesenii vin dupa o neconvingatoare prestatie la Plopeni, in prima etapa. Ambitia de care s-a dat dovada in aceasta saptamina si dorinta de revansa intiparita la antrenamente pe fata tuturor jucatorilor le poate da sperante suporterilor ieseni ca astazi va fi sarbatoare in Copou. Si daca "alb-albastrii" vor repeta prestatiile din jocurile amicale, cind pofta de joc si fazele realizate au incintat, pronosticul pentru acest meci nu poate fi decit "1". Asta in ciuda faptului ca oaspetii sint pregatiti de fostul fundas de fier al Craiovei Maxima, Tilihoi, care stie ce inseamna un "lacat". In ecuatie intervine insa si orgoliul fostului atacant, Leonida Nedelcu care nu concepe sa-si strice aniversarea zilei de nastere (tehnicianul iesean a implinit joi 48 de ani) programata dupa meci.
Vestile privind starea de sanatate a lotului iesean nu sint de natura sa bucure, Basascu si Ilie, accidentati in meciul cu cintec, din Cupa, de la Pascani, nefiind recuperati. In schimb, fata de prima etapa, un mare cistig ar putea fi reintrarea lui Medeleanu care la antrenamentul de ieri a rulat aproape de capacitatea maxima. Pentru a fi scutiti de surprize neplacute, gazdele au pregatit cu maxima atentie meciul de astazi, intrind in cantonament inca de joi. Daca nu vor exista mariri de ultima ora, iesenii vor juca pe o prima de victorie normala, de 1,5 milioane lei, adica jumatate fata de cea promisa in partidele din deplasare.
In ceea ce priveste gruparea din Mangalia aceasta are in rindurile sale citiva jucatori cunoscuti, vedeta fiind fostul jucator al Farului, Banica Oprea.
Motive de ingrijorare in tabara ieseana sint date de numele arbitrului, Laszo Csösz fiind cel care a condus anul trecut partida Poli – Laminorul la sfirsitul careia gazdele au contestat vehement maniera de impratire a dreptatii.
Asistenti vor fi Eugen Pirvulescu si Traian Marchis iar observator FRF, Marin Lazarescu.
Referitor la atmosfera din tribune, galeria ieseana promite un spectacol de zile mare, un steag imens facindu-si aparitia in dotarea fanilor ieseni.
Formatiile probabile:
Poli: Stoian – Gavrilescu, Constantin, Pricop, Urdaru – Fieraru, Medeleanu, Matinca, Ionescu – Andries, Serban.
Callatis: Mina – Toma, Ungureanu, Tanase, Panescu, Colda – Culeafa, Stoica, Chelu, B. Oprea – Zaharia.
Celelalte meciuri ale etapei: Cimentul Fieni – Fulgerul Bragadiru; Midia Navodari – Apemin Borsec; Poiana Cimpina – Farul Constanta; Unirea Focsani – Precizia Sacele; ARO Cimpulung – FC Onesti; Metrom Brasov – Tractorul Brasov; Sportul Studentesc – Juventus Bucuresti; Laminorul Roman – Metalul Plopeni. (Ovidiu MINEA)

Comentarii