Rezultat mincinos

miercuri, 19 martie 2003, 00:00
2 MIN
 Rezultat mincinos

Cu toate ca nu a jucat stralucit, Poli Unirea se poate considera nedreptatita de rezultatul final al meciului de simbata, de la Focsani, unde a pierdut cu 0-1. Oaspetii au dominat mai mult, au avut o posesie superioara, ocazii de gol mai clare si mai multe insa punctele au ramas in Vrancea. Din nefericire pentru ieseni, axa centrala adusa in aceasta iarna si care era privita ca pilonul de baza a echipei si-a adus o importanta contributie la esecul de pe Milcov. Virful Pacurar, sters si lipsit de prospetime, a avut prilejul de a-si face meseria de „goleador”, insa a ratat incredibil in minutul 60, trimtind pe linga poarta. La mijloc, Botan nu a avut inspiratie; in plus a intirziat blocajul la sutul lui Paduretu din minutul 85, sut care, desi a fost de exceptie, putea fi parat de longilinul Matyas daca acesta repeta reflexul de la o alta „racheta”, expediata de Ghirie.
Plusurile vin de la aparare, trioul central Bernard – Ilie – Vaduva (ce l-a substituit pe Ionescu, accidentat) rulind aproape fara greseala; chiar daca nu au avut un aport ofensiv consistent, volantii Abalasei si Gheban si-au facut datoria defensiva. Mijlocul a avut o formula inedita datorita absentei lui Cristea: Mitruc a fost mutat pe stinga, locul sau pe flancul drept fiind luat de Chiper. Primul a jucat in nota echipei in timp ce Chiper si-a revenit dupa pauza dupa ce a jucat catastrofal in primele 45 de minute. In conditiile in care Pacurar nu a contat, singurul virf ce a creat probleme a fost Dobrea, in debutul actului secund, insa acesta s-a accidentat, lasindu-i locul haoticului Bilba. Nici celelalte rezerve aruncate in lupta pentru dinamizarea ofensivei nu au adus nimic nou, Croitoru (ce a alergat in gol) si Ivasca (aerian) fiind chiar sub prestatiile lui Mitruc, respectiv, Gheban.
Doua vorbe si despre gazde. Foarte disciplinati tactic si dispusi la efort din primul pina in ultimul minut, minionii fotbalisti pregatiti de Ionut Chirila au reusit sa lase din nou o impresie frumoasa, chiar daca nu au mai dominat disputa asa cum s-a intimplat in tur, in Copou. Printre jucatorii al caror nume pot fi trecute in vreo agenda se numara excelentul mijlocas Paduretu, fundasul stinga Boiciuc sau incisivul virf Ghirie. (Ovidiu MINEA)

Comentarii