Sa fim veseli sau tristi?

luni, 10 decembrie 2012, 22:11
3 MIN
 Sa fim veseli sau tristi?

Spectatorii care au asistat duminica la meciul dintre CSMS Iasi si Dinamo erau impartiti in trei grupuri la sfarsitul meciului. Unii regretau ratarea victoriei de catre gazde, argumentarea lor fiind legata de faptul ca Iasul nu a fost cu nimic mai prejos de o grupare din care a ramas doar numele, dominarea de pana la golul inscris de Tincu in proprie poarta si ratarile uriase ale lui Herghelegiu, din final, fiind episoadele puse pe tapet de cei care au plecat nemultumiti din Copou. Fanii oaspetilor erau si ei nemultumiti, considerand ca Dinamo se putea impune daca la 1-1, Matei, in prima repriza, si Danciulescu, de doua ori, in actul doi, nu iroseau momente extrem de favorabile. Cea de-a treia categorie, a celor care considerau rezultatul echitabil, era si cea mai numeroasa, impartirea perioadelor in care echipele au avut intiativa, aspectul general echilibrat si raportul oarecum egal al ocaziilor clare de gol fiind punctele de sustinere a curentului majoritar, din care au facut parte, printre altii, si cei doi antrenori, Liviu Ciobotariu si Dorinel Munteanu.

Intr-adevar, dupa cum am sustinut si in cronica partidei, remiza a fost echitabila. Ravasita de probleme, Dinamo – care a ajuns sa se bazeze pe inchizatori ca Boubacar, Galcev ori Scutaru si are o aparare in care roata gafeurilor a ajuns duminica in dreptul lui Luchin, cu un Danciulescu si-a pierdut nu numai suflul ci si instinctul de "killer", cu aripile Matei si Curtean frante – a fost extrem de departe de pretentii. CSMS a profitat din plin de acest lucru, jocul fara complexe, devotat al iesenilor generand aspectul general echilibrat al disputei. Cu punctul obtinut, Iasul a ajuns sa sufle in ceafa ultimei echipe aflata pe un loc salvator, Ceahlaul, de care o mai desparte un singur punct. Si, cum, ieri nu s-a luat o decizie privid amanarea ultimei etape programata in acest an, iesenii urmand a intalni in Copou echipa Rapid,  un alt "grande" al campionatului aflat in degringolada, trupa pregatita de Liviu Ciobotariu are sanse importante de a ierna peste linia "rosie" a clasamentului.

 

CSMS-catalog

Irimia (5,5) – a avut probleme cu iesirile din poarta, la faza golului dinamovistilor si la ratarea lui Danciulescu din minutul 53; a avut o interventie foarte buna in minutul 81, la sutul lui Danciulescu.

Cretu (6) – puternic, cu tupeu, i-au iesit si cateva artificii tehnice.

Tincu (5) – jocul bun facut in fata lui Alexe, pe care l-a anihilat, a fost umbrit de autogolul stupid pe care l-a marcat; o alta eroare uriasa pe care a comis-o, in minutul 54, a fost reparata imediat, tot de el.

Avramia (6) – sigur.

Vladu (6) – cateva erori pe fondul unei determinari exemplare.

Milea (6) – a inchis perfect culoarele.

Straton (6,5) – a fost omul potrivit la locul potrivit in secunda 21, cand Luchin i-a pasat decisiv pentru gol, insa, apoi, a avut mai multe gafe.

Onofras (6) – hat-trick-ul reusit la Galati i-a redat increderea; i-a scos peri albi lui Pulhac, a centrat la golul Iasului.

Tudor (6) – a tinut bine mijlocul terenului.

Tiganasu (6) – in nota echipei.

Patulea (5,5) – a muncit mult, insa nu a reusit sa creeze probleme serioase lui Balgradean.

Herghelegiu (5) – a intrat bine in joc, insa, pe final, a irosit doua momente importante in care putea parafa victoria CSMS.

Ionescu a intrat in minutul 82.

Comentarii