Sanse minime de surpriza

sâmbătă, 23 martie 2002, 00:00
2 MIN
 Sanse minime de surpriza

Dupa ce a incheiat, cu destule emotii, parcursul sezonului regulat din Divizia A la volei feminin, Penicilina va incerca sa demonstreze in play-off ca are valoare pentru a termina campionatul chiar mai sus de locul opt. Soarta a facut ca, dupa ce simbata trecuta au disputat ultima etapa a returului in compania echipei Unic Piatra Neamt, voleibalistele iesence sa se intoarca in acest week-end in orasul de sub Pietricica. Conform regulamentului, echipa de pe locul 8 intilneste in primul tur din play-off lidera clasamentului, in sistemul cel mai bun din trei jocuri, prima clasata avind avantajul de a disputa doua meciuri pe teren propriu. Asa se face ca elevele antrenoarei Aurelia Ichim vor juca in aceasta dupa-amiaza si miine dimineata cu Unic, la Piatra Neamt, incercind sa produca marea surpriza a calificarii in semifinalele campionatului national. Bineinteles, pare o tentativa iluzorie, utopica, tinind cont de diferenta mare de puncte care le-a separat pe cele doua echipe in clasament la finalul returului si de faptul ca Unic a cistigat ambele meciuri jucate in acest sezon cu Penicilina: 3-1 la Iasi si 3-0 la Piatra Neamt.
E greu de crezut ca iesencele vor reusi sa cistige macar unul din cele doua meciuri de la Piatra si sa oblige Unicul sa vina sa joace "decisivul" la Iasi, dar poate ca mai important decit rezultatul acestor partide este alt lucru. Acela ca Penicilina are posibilitatea in aceste meciuri, in care nu mai evolueaza cu securea deasupra capului si cu frica de retrogradare, sa foloseasca intreg lotul de jucatoare si sa dea posibilitatea sa evolueze si voleibalistelor mai tinere, lipsite de experienta. In conditiile in care actualul sezon nu mai poate aduce Penicilinei o performanta inalta decit teoretic, poate ca se va gasi momentul pentru incercarea unor noi variante de exprimare in teren si vor fi folosite cu mai mult curaj jucatoarele tinere care se afla pe banca de rezerve, asa incit viitorul campionat sa nu mai puna echipa ieseana in postura de a alerga cu limba scoasa dupa ultimul loc din play-off. Intrucit prezentul nu ne mai ofera prea multe perspective, ar fi bine sa ne gindim putin la viitor.
Tot in primul rund din play-off mai sint programate intilnirile (echipele scrise intii au doua jocuri pe teren propriu): CSU Metal Galati – Dacia Pitesti; Universitatea Bacau – Gaz Metan Tg. Mures; Dinamo – RATB. Cistigatoarea dintre Penicilina si Unic va juca in semifinale cu invingatoarea dintre Dinamo si RATB, iar invinsele se vor intilni in meciuri pentru locurile 5-8. In play-out, In play-out, acolo unde se decid echipele ce vor retrograda, perechile de meciuri sint Rapid – CSU Astral Sibiu si Oil Terminal Constanta – Universitatea Cluj. (ICT)

Comentarii