Sase, vine Popa!

luni, 29 mai 2006, 20:53
3 MIN
 Sase, vine Popa!

Ieri, la prinz,Ionut Popa, antrenorul echipei Politehnica Iasi, a marturisit ca sint sanse ca astazi sa revina in Iasi. „In citeva minute plec cu mama la o clinica din Szeged. Daca rezolvam problemele, miine (n.r. – astazi) vin la Iasi, pentru ca lumea sa nu spuna ca sint las si las echipa la greu. Pregatesc ultimele doua etape, insa in intervalul asta sper sa am si clarificarile financiare necesare, pentru a vedea ce decizie iau cu privire la viitorul meu profesional” a spus antrenorul. Cum problemele tehnicianului par a fi rezolvate, aseara s-a primit confirmarea: Ionut Popa soseste in Iasi si preia comanda antrenamentelor echipei din Copou.
Cu aceasta veste, Copoul nu poate rasufla usurata deoarece, dupa cum am mai anuntat, raminerea lui Popa in Copou depinde de rezolvarea problemelor financiare ale clubului. Posibilitatea ca Popa sa renunte la pregatirea echipei si sa dea curs altor oferte, care curg girla, a provocat reactii multiple, zeci de mesaje ori telefoane fiind receptionate zilnic la redactie, in proportie zdrobitoare majoritatea fiind de sustinere a antrenorului si de cautare de solutii pentru convingerea acestuia de a ramine la Poli.
Pulsul vestiarului
Ieri, chiar inainte de primul antrenament al echipei de dupa meciul cu Vasluiul, am facut un tur de orizont si intre jucatorii ieseni pentru a le lua pulsul in privinta situatiei aparute. Capitanul echipei, Bogdan Onut a spus ca a tinut legatura cu Popa: „Imediat cind am citit ca nea Popica vrea sa plece, l-am sunat si am incercat sa-l conving sa vina sa discute cu noi. Personal, il inteleg, pentru ca e greu ca un tip ca dinsul, care merge mereu pe drumul drept, sa fie silit sa faca mereu compromisuri datorita lipsurilor financiare. O saptamina, o luna, doua, intelegem cu totii situatia grea, insa exista si o limita a rabdarii. Ar fi pacat ca macar in ultimul moment sa nu se gaseasca o solutie pentru a-l pastra pe domnul Popa la Poli, pentru ca el a fost unul dintre principalii factori ai rezultatelor noastre, iar la Iasi se vede ca exista dragoste mare fata de fotbal”. Un alt jucator iesean care a evoluat la echipe mari din tara, Valeriu Bordeanu s-a declarat uimit de intorsatura pe care o pot lua lucrurile: „Nu-mi vine sa cred! Recent s-a spus ca s-a batut palma cu nea Popica si acum lucrurile se intorc cu 180 de grade. Daca pleaca dumnealui, ma voi gindi serios daca-mi voi mai prelungi contractul cu Poli! Si multi jucatori stau la echipa pentru dumnealui! Cred ca daca s-ar rezolva problema financiara si l-am pastra pe domnul Popa, la anul putem sa ne clasam pe locurile 5-6”. Golgeterul echipei, Ionut Bilba a reactionat si el: „Nu vine la antrenament? Acum il sun sa vina la echipa, sa stea de vorba cu noi, poate gasim o solutie. Iasul trebuie sa faca orice sa-l pastreze pe nea Popica”. Radu Ciobanu a precizat ca „va fi foarte greu daca ne pleaca antrenorul care a stiut mereu sa ne tina uniti si sa ne faca sa uitam de probleme. In plus, poate fi o lovitura si pentru intreg Iasul, care se vede ca-l iubeste foarte mult. Noi vom incerca sa-l convingem sa ramina, insa cuvintul hotaritor il vor avea tot cei cu banii, pentru ca s-a vazut ca nea Popica e nemultumit de instabilitatea financiara a clubului. Ar fi pacat sa se destrame acum totul, mai ales ca s-au facut atitea eforturi si echipa devenise omogena, inchegata”, a incheiat Radu.
„Gava” si Bilba, poftiti la Cluj
Nu numai antrenorul Ionut Popa ar putea parasi clubul iesean in aceasta vara. Unele informatii primite de peste Carpati sustin ca jucatorii Ionut Bilba si Alejandro Gavatorta se afla pe lista de achizitii a gruparii CFR Cluj, antrenata de Dorinel Munteanu.

Comentarii