Scufundarea in violet

miercuri, 28 februarie 2007, 23:28
5 MIN
 Scufundarea in violet

Timisoara: Popa – Matei, McKain, Izvoranu, Emeghara (’82 – Latovlevici)  – Abiodun (’69 – Cristea), Alexa, Caramarin (’75 – Plesan), Grigorie – Mansour, Bucur. Antrenor: Alin Artimon.
Iasi: Branet  Buta, Bernard, Onut, Toma – Miclea, Iurisniti (’55 – Tincu), Mijin, Paruolo (’55 – Sfirlea) – Silvasan (’75 – Bilba), Palimaru. Antrenor: Ionut Popa.
Arbitri: Vasile Bratu (Amara); Dragos Iliescu (Craiova), Dorin Mudura (Oradea).
Cartonas galben: Bernard
1-0, min. 37: sut-centrare a lui Matei de pe dreapta, reluare Bucur din mijlocul careului, mingea intrind cu sansa in poarta lui Branet.
2-0, min. 82: Bucur trece usor de toata apararea ieseana si inscrie cu un sut plasat, pe linga portarul iesean.
2-1, min. 90^3: Sfirlea, cu un sut prin surprindere, din interiorul careului, de pe partea stinga.
Remiza cu FC National si turbulentele marca Bilba aruncasera echipa Iasului intr-o zona gri, in ultimele zile. In ciuda baii de violet facute ieri, intr-un oras in care autobuzele, ziarele, florile de pe strada, gardurile, ba chiar si lenjeria pusa la uscat sint de culoarea ce domina stadionul, gruparea din Copou nu si-a deschis fondul cromatic. Mai mult, esecul de necontestat din Banat a intunecat si mai mult situatia actuala a trupei lui Ionut Popa.
Meciul a avut o prima repriza in care gazdele au dominat mai mult, iar iesenii au replicat prin Palimaru, care a avut cinci situatii de gol, una dintre ele (’28 – sut pe linga poarta) fiind o ratare de zile mari. Logic dupa aspectul jocului, banatenii au intrat in avantaj la pauza, insa nu datorita unor faze clare, cum a fost ratarea lui Mansour (’30), ci a unui gol in care hazardul si-a spus cuvintul. In actul secund, iesenii au facut un pas inainte, dar efectul a fost diametral opus, numarul ocaziilor clare la poarta lui Branet crescind vertiginos. Portarul iesean s-a intrebuintat serios pentru a astupa haurile ce se cascau inexplicabil in aparare. Dar daca Branet si-a facut datoria in fata lui Mansour (’49) si Bucur (’60) si a avut sansa la bara aceluiasi Mansour (’79), el a depus armele exact in acelasi minut in care a fost invins in prima repriza. Golul de onoare marcat de Sfirlea n-a facut decit sa mareasca numarul celor care se intrebau ce s-ar fi intimplat daca partida s-ar fi disputat la Pitesti. De altfel, multi spectatori localnici zimbeau ironic, spunind ca finalul meciului a fost cel asteptat, iar cei aproximativ 30 de spectatori ieseni au parasit terenul prin minutul 70.

Iancu a onorat meciul cu absenta
& Desi a fost vreme racoroasa, multa lume a venit la stadion, circa 8.000 de timisoreni sustinindu-si echipa favorita la prima aparitie oficiala pe teren propriu din 2007. In schimb, a lipsit de la meci patronul gazdelor, Marian Iancu &Galeria banateana a ironizat eforturile conducatorilor clubului de a juca partida pe teren propriu, prin bannere ca: "Daca asta nu-i finala, de ce jucam la Timisoara?", "Cupa sanselor egale pentru toti a devenit o fomra de negot", sau "Va place in deplasare? Va organizam si in semifinale!" & Stadionul "Dan Paltinisanu" arata excelent, atit ca suprafata de joc, cit si ca dotare, avind, printre altele, o tabela de marcaj ultramoderna, care prezenta nu numai scorul, ci si imagini cu jucatorii in miscare & Pentru partida de Cupa, abonamentele fanilor timisoreni nu au fost valabile, lucru care le-a convenit de minune conducatorilor ieseni, ei urmind sa primeasca 50% din incasari & Portarul gazdelor, Marius Popa, l-a ironizat pe fostul sau coleg, Cristi Silvasan: "Nu te agita, stiu unde dai!". Proaspatul iesean a raspuns cu un zimbet & Publicul de pe Bega  l-a salutat cu simpatie pe fostul jucator Leonard Naidin, transferat la Iasi, iar Cristi Silvasan a fost aplaudat la inlocuire & Suspendat pentru acest meci, in urma eliminarii din jocul cu Rapid, Karamian s-a aratat foarte bine dispus, tinind ritmul muzicii pe care o asculta in casti & Naidin si Adrian Ilie, care nu aveau drept de joc la acest meci conform intelegerii dintre cluburi, s-au antrenat inainte de meci pe un teren adiacent, alaturi de ceilalti jucatori netrecuti pe foaia de arbitraj & Dialog intre cei doi antrenori: "Ce faci?", a intrebat Ionut Popa; "Inca rezist!", a raspuns Artimon, care a preluat integral raspunderea echipei, dupa retragerea lui Jackie Ionescu pe post de director tehnic & In formula de start a iesenilor au aparut trei modificari fata de cea din partida cu FC National: in afara lui Naidin (absent din motivele amintite mai sus), au mai luat loc pe banca de rezerve Sfirlea si Bilba, jucatorii care si-au dezamagit antrenorul in meciul precedent.

Raportul ocaziilor: 11-6 (7-5)
Timisoara: Bucur, sut blocat de Toma (‘9); Caramarin centreaza paralel cu poarta, nimeni nu reia (’15); Mansour trimite aiurea cu capul (’19); Branet respinge cu piciorul sutul lui Mansour (’20); Bucur suteaza in blocaj (’23); "cap" Izvoranu peste poarta (’29); sut Mansour din careu, prinde Branet (’30); deviere Bucur pe linga poarta (’47); "cap" Mansour, respinge Branet (’49); portarul iesean respinge in corner sutul lui Bucur (’60); bara Mansour de la 14 metri (’79).
Iasi: Palimaru se complica intr-o situatie buna (‘9); Palimaru, lansat de Paruolo, trimite pe linga poarta (’12); Palimaru suteaza pe linga poarta (’28); Palimaru este blocat in momentul sutului, tot el reluind cu capul "peste", dupa corner (’44); "cap" Onut, in blocaj (’45); lovitura libera Sfirlea de la 40 m, Popa respinge in fata, Palimaru reia, sutul fiind parat (’86).

Antrenorii au cuvintul
Alin Artimon: "Ma bucur ca in ciuda framintarilor permanente de la noi si a faptului ca am avut doua zile in minus fata de oaspeti pentru refacerea fizica si psihica, am crescut in evolutie si raminem in carti pentru a ne atinge obiectivul. Pe Abiodun si Emeghara i-am inlocuit, pentru ca nu erau refacuti in totalitate".
Ionut Popa: Sint suparat pe Palimaru ca a ratat 3-4 ocazii mari. Cu Naidin si Ilie am fi jucat mai consistent. Imi pare rau ca am iesit din Cupa, dar m-am ales cu doi jucatori. Am jucat corect, pe teren. Pentru a ne«multumi», timisorenii ar trebui sa ne dea doua milioane", a incheiat, glumind antrenorul iesean.

Comentarii