Se naste Fundatia

luni, 26 martie 2007, 20:47
2 MIN
 Se naste Fundatia

Fundatia pentru Sprijinirea Sportului Iesean se afla foarte aproape de sfirsitul  chinurilor facerii. Ieri, cele cinci entitati implicate in acest proiect, Consiliul Local, Consiliul Judetean, Universitatea Tehnica Iasi, Universitatea Agronomica Iasi si societatea Iasi Fotbal precum si reprezentantii partidelor politice prezente in CL si CJ au infiintat un Consiliu Director, format din: Gheorghe Nichita (primar), Adrian Iurcan (reprezentant CJ), Nicolae Badea (rector, UTI), Gerard Jitareanu (rector, Agronomie), Romeo Olteanu (director, Iasi Fotbal), Luminita Iordache (reprezentant PSD), Pavel Hodea (reprezentant PD), Lucian Profir (reprezentant PC) si Adrian Caliman (reprezentant PNL).
Cu exceptia ultimului, care a absentat, toti ceilalti membri au votat alegerea ca presedinte al Fundatiei a primarului Nichita. Director executiv a fost numit Romeo Olteanu, care s-a aratat foarte optimist in privinta demararii activitatii Fundatiei: "E nevoie de diferite proceduri bancare, notariale, judecatoresti, de varsare a banilor in conturi. Am stabilit insa rapid directiile de actiune si cred ca, daca nu va aparea nimic neprevazut, saptamina viitoare Fundatia va functiona!"
Olteanu a afirmat ca prioritatea zero a Fundatiei este deblocarea fondurilor necesare stingerii datoriilor FC Politehnica, pentru eliminarea pericolului de retragere a licentei clubului din Copou si ca impartirea "tortului" alocat sportului va fi facut ulterior: "Toata lumea a fost de acord ca trebuie rezolvata mai intii problema primirii licentei de catre Politehnica, ce trebuie sa lichideze datorii urgente de circa 1,5 milioane lei. Apoi, Consiliul Director va stabili criteriile prin care vor fi impartite fondurile ce vor fi alocate in acest an de catre Fundatie. Rolul meu, ca director al Fundatiei, va fi doar sa urmaresc apoi modul in care banii vor fi cheltuiti de catre cluburile care vor fi sprijinite financiar".
Un alt aspect ce ramine de rezolvat este aportul financiar care va fi adus de cele cinci entitati in cadrul Fundatiei. In mod cert, greul va fi dus de CL si CJ, care au aprobat deja bugete de 6,4 milioane de lei, respectiv 1,5 milioane de lei. Trebuie precizat insa ca 4 milioane de lei din aceste sume s-ar putea reintoarce in bugetul local, respectiv judetean, prin recuperarea sumelor alocate FC Politehnica in 2006 prin atit de discutatul contract de asociere in participatiune semnat cu Consiliul Local si Consiliul Judetean. Iasi Fotbal va pune la dispozitia Fundatiei infrastructura organizatorica proprie si 30 000 lei anual, cele doua universitati urmind a stabili aportul lor in scurt timp.
Altfel, datorita faptului ca reprezentantii Cotnari SA au avut programul incarcat in acest inceput de saptamina, intilnirea acestora cu reprezentantii comisiei infiintate de CL pentru privatizarea FC Politehnica, anuntata a se derula ieri, a fost aminata pentru sfirsitul saptaminii.

Comentarii