Seceta din tara ploii

Subtitlu

duminică, 25 iunie 2006, 23:57
2 MIN
 Seceta din tara ploii

Arena: Gottlieb-Daimler Stadion, Stuttgart.
Anglia: Robinson – Hargreaves, Ferdinand, Terry, A. Cole – Beckham (’87-Lennon), Gerrard (’90^2-Downing), Carrick, Lampard, J. Cole (’77-Carragher) – Rooney. Antrenor: Sven-Göran Eriksson.
Ecuador: Mora – De La Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco – Mendez, E. Tenorio (’69-Lara), Castillo, Valencia – Delgado, C. Tenorio (’71-Kaviedes). Antrenor: Luis Suarez.
Arbitri: Frank de Bleeckere – Peter Hermans, Walter Vromans (Belgia).
Cartonase galbene: Terry, Robinson, Carragher / Valencia, C. Tenorio, De La Cruz.
1-0, min. 60: Beckham inscrie direct dintr-o lovitura libera directa de la 22 m, lateral stinga;
Dupa ce s-a jucat in prima zi ale optimilor de finala, probabil ca microbistii s-au frecat pe miini ca vor apuca sa mai vada ceva fotbal de clasa. Insa, dezamagirea a fost completa cita vreme Anglia n-a fost in stare sa ofere minim de spectacol. Cu doar doi atacanti valizi in lot si un pusti luat pentru moral in Germania, Sven-Göran Eriksson a schimbat garnitura de start si si-a incercat norocul cu un singur virf si speranta ca Rooney va fi sustinut de mijlocasi. Concret insa nimic nu s-a intimplat pentru ca sud-americanii s-au asezat impecabil in defensiva si au demontat orice tentativa de constructie a adversarului. Si intr-o asa seceta de faze de poarta, salvarea primei reprize a venit de la ecuadorieni, care au fost cit pe ce sa deschida scorul dupa ce Carlos Tenorio a speculat o eroare a lui Terry, a scapat central dar sutul sau a fost deviat de A. Cole in transversala. La fel de flasc a debutat si repriza secunda insa onoarea britanica a fost salvata de manechinul sau, care a primit ocazia sa faca ce stie el mai bine. Mai ramasese jumatate de ora de meci cu sperante ca va fi salvata impresia artistica. N-a fost sa fie pentru ca Ecuador a inghitit greu golul si si-a pierdut din luciditate in vreme ce Anglia s-a complacut in acelasi joc modest si a terminat in chinuri.

Comentarii