Sefa sectorului "canguri"

luni, 24 februarie 2003, 00:00
2 MIN
 Sefa sectorului "canguri"

Bucuresti. In cadrul campionatelor nationale de atletism indoor, atleta braileana Adelina Gavrila a reusit un rezultat exceptional, stabilind cea mai buna performanta mondiala a sezonului la triplusalt, cu 14,76 m. Faptul interesant este ca primele trei rezultate ale sezonului fusesera stabilite cu o zi inainte, in cadrul concursului de la Birmingham. Vechea performanta de top (14,44 m), stabilita de rusoaica Anna Piatih (14,44) fiind depasita de cubaneza Yamilé Aldama (14,54 m), cameruneza Françoise Mbanga-Etoné (14,56 m) si cistigatoarea concursului, campioana europeana en-titre Ashia Hansen (Marea Britanie), care a realizat o saritura de 14,71 m. Prin rezultatul obtinut la Bucuresti, Adelina se arata a fi – cel putin cifric – cea mai indreptatita candidata la medalii dintre atletii romani care vor participa la Mondialele indoor. Proba masculina de triplusalt a revenit atletului Marian Oprea , in 17,17 m, rezultat ce constituie a patra performanta mondiala a sezonului. La 800 m feminin, s-a impus Elena Iaga r – cu timpul de 2:02,01.
Tot la Bucuresti, se afla in plina desfasurare concursul national de aruncari lungi. In finala probei feminine de aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte a realizat un concurs de exceptie, aruncind bila de trei ori peste 70 de metri. Performanta cea mai buna este de 70,89 m, ceea ce ne indreptateste sa credem ca Melinte a ramas aceeasi si dupa suspendarea primita din partea IAAF. Ea vizeaza, cu sanse mari, titlul mondial la Paris, in vara, si titlul olimpic, anul viitor la Atena. Se aude, domnilor de la COR?
Birmingham . Revenind la concursul din Anglia, a treia etapa din circuitul indoor "Energizer Euro-series", trebuie spus ca s-au inregistrat doua recorduri mondiale. Rusoaica Svetlana Feofanova a sarit cu prajina 4,77 m, imbunatatindu-si cu un centimetru anterioara performanta, iar etiopianul Haile Gebrselassie a spulberat cu cinci secunde vechiul record mondial pe doua mile, stabilit acum trei ani, tot la Birminngham, de catre etiopianul Hailu Mekonnen, clasat al doilea in cursa de vineri. Gebrselassie a inregistrat timpul de 8:04,69. Pretinsul duel Gardener-Fredericks, la proba de 60 m masculin, a fost unul fals, namibianul, la care se simte virsta inaintata, clasindu-se al cincilea. J ason Gardener (6,49 s) l-a devansat pe americanul Ramon Clay si pe celalalt englez, Mark Lewis-Francis. Cit despre recordmanul european Dwain Chambers, acesta a fost eliminat din serii. In acelasi concurs, Jonathan Edwards a preluat sefia mondiala a triplistilor, cu o saritura de 17,44 m.
Sevilla . Citeva rezultate majore obtinute de atletii spanioli: Alberto Garcia a stabilit un nou record european in proba de 3000 m, cu 7:32,98, iar Yago Lamela a realizat cel mai bun salt in lungime al sezonului, cu 8,43 m. Un alt rezultat de top a fost realizat de Roberto Parra : 3:34,66 pe 1500 m. (GIN)

Comentarii