Seria victoriilor romanesti continua la Houston

luni, 23 august 1999, 23:00
2 MIN
 Seria victoriilor romanesti continua la Houston

Pugilistii romani continua seria succeselor la CM de box de la Houston (SUA). Deja, doi reprezentanti ai tarii noastre vor fi prezenti in semifinale. Primul dintre ei, Lucian Bute (smimijlocie – 67 kg) a boxat in prima gala de duminica impotriva ungurului Mihaly Kotai, pe care l-a invins la puncte (decizie, 8-4). Adversarul sau din sferturile de finala va fi lituanianul Kestutis Sandanavicius, care a dispus greu (9-8) de gruzinul Gocea Abasidze. Printre cei calificati in sferturile acestei categorii se numara si austriacul de origine romana Adrian Suteu, acesta trecind de argentinianul Saputo si urmind a-l intilni in sferturi pe puternicul cubanez Juan Hernandez, triplu campion mondial. Ceilalti patru calificati in aceasta faza sint Steffan Küchler (Germania), Timur Gaidarov (Rusia), Nurjan Smanov (Kazahstan) si Leonardo Bundu (Italia).
Adrian Diaconu (mijlocie, 75 kg), dupa senzationala victorie asupra cubanezului Ariel Hernandez, a boxat mai relaxat cu grecul Antonis Giannoulas, pe care l-a invins totusi lejer, cu 5-0. In sferturi, el va avea un adversar extrem de valoros, turcul Akin Kuloglu (vicecampion mondial acum sase ani, la Tampere), acesta trecind de cehul Ladislav Kutil.
In gala de seara, puternicul Marian Simion (71 kg, mijlocie mica) a trecut, prin abandon in repriza a III-a de jamaicanul Sean Black si va avea o sarcina la fel de usoara in fata englezului Chris Bessey (8-2 cu suedezul Roger Pettersson, unul dintre vechii "clienti" ai lui Feri Vastag). Daca va reusi sa-l depaseasca si pe acesta, Marian s-ar putea intilni in sferturi cu campionul Europei, francezul Frederick Esther. La aceeasi categorie, turcul Ercument Aslan a fost invins de italianul Claudio Perugino. Musca Valdemar Cucereanu nu a avut prea mari probleme in primul tur, contra irlandezului Liam Cunningham (decizie, 9-2), dar adevaratul sau examen urmeaza, campionul Europei, ucraineanul Volodimir Sidorenko, fiind cel care il eliminase pe Valdermar la europenele de la Minsk. Cu un adversar extrem de dificil, in persoana cubanezului Diogenes Luna, debutantul Puiu Victor (63,5 kg) a luptat energic, decizia fiind luata in favoarea lui Luna la totalizarea punctelor din foile de arbitraj, parerile arbitrilor cu privire la invingator neputind face departajarea. Si la aceasta categorie, am inregistrat o surpriza, vicecampionul mondial, georgianul Paata Gvasalia (invinsul lui Dorel Simion la Budapesta), fiind eliminat de thailandezul Jakkirt Suwunnalird.
La categoria semimusca (48 kg) o mare surpriza am consemnat prin eliminarea campionului olimpic Daniel Petrov (Bulgaria) in fata thailandezului Subban Punnon (decizie, 8-3). (GIN)

Comentarii