Sfertul cel mare

miercuri, 23 iunie 2004, 23:00
2 MIN
 Sfertul cel mare

De-acum, s-a incheiat cu prieteniile, cu antipatiile. S-a incheiat cu blaturile, fie ele necesare ca aur. De astazi, se joaca fotbal cu pistoalele pe masa. Cine greseste, pierde si pleaca acasa. Sau, ramine acasa in vacanta. Vacanta acasa s-ar potrivi de minune, chiar cu echipa Portugaliei, care intilneste Anglia, pe care nu putini o considera cea mai completa din acest campionat si mare favorita (alaturi de Cehia si Franta) la cistigarea trofeului Euro 2004. Dar, se poate paria pe sume mari pentru Anglia, in conditiile in care se va lupta, astazi, pe „Da Luz” cu intreaga natiune portugheza?
Portugalia – Anglia reprezinta un nou duel al septarilor. In derbiul iberic de duminica Figo s-a ciocnit cu Raul. Acum, adversarul sau se numeste David Beckham, care pare mult mai puternic. Este si un duel tactic intre doi antrenori de marca: Luis Felipe Scolari si Sven Goran Eriksson. Este, daca vreti, cel mai puternic, mai echilibrat si mai asteptat dintre sferturile de finala. Ambele echipe au pornit cu stingul acest turneu final, fiind invinse in partida de start cu 1-2. Dar daca Portugalia a pierdut, inimaginabil, in fata necunoscutilor palikari ai Eladei, Anglia a fost invinsa, neverosimil, in secundele de prelungire, de catre doua executii „fixe” ale lui Zidane. De atunci, insa, au trecut aproape doua saptamini, lungi cit eternitatea. Din laboratoarele lui Scolari a renascut o echipa, din cele ale lui Eriksson, o supervedeta de calibrul lui Wayne Rooney, cu care apararea lusitana are de munca.
In fine, super-meciul de pe „Da Luz” este o confruntare in care orice rezultat este posibil. Un meci aspru, in care cel care va parasi competitia, o va face, cu fruntea sus. Indubitabil! (Nic. G)
Portugalia
1. Ricardo
…………….
13. Miguel
4. J. Andrade
16. R. Carvalho
14. N. Valente
……………..
6. Costinha
18.Maniche
……………….
17. Cristiano Ronaldo
20. Deco
7. Figo
…………………..
Nuno Gomes
Anglia
1. James
………………….
2. G. Neville
5. Terry
6. Campbell
3. A. Cole
………………..
7. Beckham
4. Gerrard
11. Lampard
8. Scholes
………………..
10. Owen
9. Rooney
Arbitru: Urs Meier (Elvetia)

Comentarii