Simirad se intilneste cu Putin

joi, 25 mai 2000, 23:00
1 MIN
 Simirad se intilneste cu Putin

In acest weekend va avea loc la Moscova prima editie a Cupei Mondiale Hidetaka Nishyama la karate traditional, in onoarea presedintelui I.T.K.F. Vor fi prezenti cei mai buni 40 de sportivi din lume si cei mai buni 16 maestri de karate traditional. Ca invitat de onoare va participa presedintele Comitetului International Olimpic, Juan Antonio Samaranch, in vederea finalizarii tratativelor pentru introducerea karateului traditional ca disciplina olimpica. Din Romania vor participa numai doi sportivi, iar unul dintre ei este Irina Simirad, multipla campioana europeana la kata echipe si medaliata cu bronz la kata individual. Legitimata la C.S.Enpi (antrenor Costel Adascalitei), nora primarului Simirad va reprezenta asadar Iasul in elita karate-ului mondial. Celalalt karateka roman prezent la Moscova este Cornel Musat (CS Budo Braila), campion mondial la fuku-go si multiplu campion european la kumite.
De remarcat faptul ca printre cei 16 maestri selectionati se numara si sensei Dan Stuparu (6 Dan), care va participa la discutiile oficiale legate de olimpizarea karateului traditional.
De subliniat ca aceasta competitie se va desfasura odata la 5 ani, iar cheltuielile participantilor sint suportate de Federatia Rusa de karate traditional. In program este prinsa si o intilnire a celor prezenti cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. (D.SIMION)

Comentarii