Spargeti fortareata bordeleza!

marți, 21 octombrie 2008, 23:20
4 MIN
 Spargeti fortareata bordeleza!

Iuliu Muresan, presedintele gruparii campioane, a recunoscut ca, in momentul tragerii la sorti a grupelor Ligii Campionilor, singura formatie de la care a sperat sa ia puncte este Girondins Bordeaux. Dupa rezultatele (nu ne ferim s-o spunem!) senzationale obtinute de ardeleni in primele doua runde – victoria de la Roma si remiza cu Chelsea – ambitiile clujenilor au crescut, cele patru puncte dorite inca de la inceput de Muresan, in partida cu bordelezii, fiind sinonime cu calificarea in optimile competitiei. Fireste, primul obiectiv minimal este o remiza pe "Parc Lescure" (numit acum "Jacques Chaban Delmas", dupa numele unui fost premier francez), insa fotbalul romanesc nu este ajutat nici de traditie, nici de realitate. Singurele echipe romanesti care au evoluat acolo, Universitatea Craiova (in 1983) si Dinamo (1984) au fost invinse cu 0-1 (doar oltenii au obtinut calificarea) si tot pe acelasi stadion, tricolorii au incheiat aventura "Coupe du Monde 1998", cu o infringere trista in fata Croatiei. Actualitatea ne spune ca "girondinii" au cistigat toate punctele jucate pe teren propriu in actuala editie a ligii franceze, ultimul rezultat fiind 2-1 cu o alta echipa fruntasa din Hexagon, Toulouse. "Au un lot foarte consistent, cu jucatori foarte rapizi si va fi cel mai dificil meci pe care l-am jucat pina acum, mai greu chiar decit cel cu Chelsea. Faptul ca ei nu au nici un punct acumulat ne ingreuneaza si mai mult misiunea", spune Iuliu Muresan, care considera ca o victorie la Bordeaux inseamna, practic, asigurarea locului trei, deoarece distanta intre cele doua echipe ar creste la sapte puncte. Antrenorul feroviarilor, italianul Maurizio Trombetta, ar fi dispus sa foloseasca "unsprezecele" cu care a jucat meciurile cu Roma si Chelsea, insa acest lucru nu este posibil deoarece fundasul stinga uruguayan Alvaro Pereira este suspendat, astfel incit numarul romanilor care se vor bate in Franta va creste la patru, prin introducerea lui Cristian Panin.

In privinta "girondinilor", antrenorul echipei este fostul mare jucator Laurent Blanc, pe care multi francezi il vad urmasul lui Domenech la nationala.  In mod cert, din formatia de astazi vor lipsi fundasul brazilian Carlos Henrique (suspendat) si atacantul brazilian Jussié (accidentat) pe care clujenii mai vechi il stiu de acum doi ani, din Cupa UEFA-Intertoto, cind juca la RC Lens. Incertitudini planeaza si asupra titularului portii, internationalul Ulrich Ramé, locul sau fiind luat de Mathieu Valverde. Dintre posibilii titulari, sint de remarcat internationalul Alou Diarra, internationalul de tineret Yoan Gouffran, argentinianul Fernando Cavenaghi si – deasupra tuturor – Yoann Gourcuff, care si-a aratat clasa in meciul de la Constanta dintre tricolori si "les bleus".

Come on, Chelsea!

Celalalt meci al grupei A se disputa pe arena londoneza din "Stamford Bridge" si opune echipele Chelsea si AS Roma. Clujenii doresc o victorie a gazdelor, pentru a complica situatia Romei, in acest moment principalul pericol in fata calificarii clujenilor. Sigur ca si mareata echipa a lui Luiz Felipe Scolari vrea acelasi lucru, sinonim cu un pas urias pentru calificare si ocuparea primului loc in grupa, care inseamna statutul de cap de serie la tragerea la sorti.

Formatiile probabile

Bordeaux: Valverde – Jurietti, Planus, Diawara, Tremoulinas – Diarra, Gouffran, Bellion, Gourcuff – Obertan, Cavenaghi.

CFR: Stancioiu – Tony, Cadú, Galiassi, Panin – Dani, Muresan – Culio, Trica, Dubarbier – Y. Koné.

Arbitri: Ivan Bebek – Tomislav Petrovic, Tomislav Setka (Croatia).

Clasamentul grupei A

Chelsea         2          1          1          0          4-0     4

CFR                2          1          1          0          2-1     4

Roma             2          1          0          1          4-3     3

Bordeaux       2          0          0          2          1-7     0

Liga de astazi

Grupa A: Bordeaux – CFR (Pro TV), Chelsea – Roma (Sport.ro)

Grupa B: Inter Milano – Anorthosis Famagusta, Panathinaikos Atena – Werder Bremen. Clasament: 1-2. Inter, Anorthosis – 4 p; 3. Werder – 2 p; 4. Panathinaikos – 2 p.

Grupa C: Sahtar Donetk – Sporting Lisabona, FC Basel – FC Barcelona. Clasament: 1. Barcelona – 6 p; 2-3. Sporting, Sahtar – 3 p; 4. Basel – 0 p.

Grupa D: Atletico Madrid – FC Liverpool, PSV Eindhoven – Olympique Marseille. Clasament: 1. Atletico – 6 p; 2. Liverpool – 6 p; 3. Marseille – 0 p; 4. Eindhoven – 0 p.

Comentarii